Συνάντηση του Θανάση Μπούρα με τον Υπουργό Ναυτιλίας για τις επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου της Δυτικής Αττικής

Γράφει:

Δυτική Αττική, Πολιτική

01/04/2021, 12:00 πμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από αιτήματα των Δημάρχων των παράκτιων πόλεων της Δυτικής Αττικής, ήτοι Ελευσίνας (παραλία Ελευσίνας), Ασπροπύργου (παραλία Ασπροπύργου), Μάνδρας-Ειδυλλίας (Ψάθα, Πόρτο Γερμενό, Αλεποχώρι) και Μεγαρέων (Νέα Πέραμος, Κινέτα, Πάχη, Αλεποχώρι), στις οποίες δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις στη χερσαία ζώνη του παραλιακού μετώπου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. Μπούρας εξέθεσε στον Υπουργό το πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω επιχειρήσεις καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας. Στην πρώτη φάση της πανδημίας (Μάρτιο 2020- Οκτώβριο 2020) είχαν προβλεφθεί ελαφρύνσεις, όπως η απαλλαγή από την καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος, η άνευ ανταλλάγματος επέκταση του αρχικώς παραχωρούμενου χώρου κλπ..

Δεδομένης της παράτασης του καθολικού κλεισίματος (lockdown), από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα, τα προβλήματα αλλά και οι ζημιές που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί, έτσι θα πρέπει να προβλεφθούν επιπρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης και ελάφρυνσης των επιχειρήσεων.

Ο κ. Πλακιωτάκης αντιλαμβανόμενος το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, δεσμεύτηκε απέναντι στον κ. Μπούρα ότι σύντομα θα φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, όπου θα προβλέπονται ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις προς όφελος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χερσαία ζώνη του παραλιακού μετώπου και των εργαζομένων τους.

Διαβάστε επίσης