Συνάντηση του Θανάση Μπούρα με τον ΕΛΓΑ για την καταστροφική χαλαζόπτωση στις Ερυθρές

Γράφει:

Δυτική Αττική

16/06/2020, 6:52 μμ

Μετά από πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) υπό τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για τις συνέπειες της καταστροφικής χαλαζόπτωσης στις Ερυθρές. Ο κ. Λυκουρέντζος άκουσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όλα όσα του ανέλυσαν οι παρευρισκόμενοι και διαβεβαίωσε τόσο για την επιτάχυνση των καταγραφών όσο και για την κατά το δυνατόν συντομότερη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 16.6.2020

 

Με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα και σε συνέχεια της καταστροφικής χαλαζόπτωσης στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών στις 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) υπό τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και με την παρουσία του αρμόδιου Διευθυντή κ. Δημήτρη Μπόλου, του Αντιδημάρχου του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Μιχάλη Σακελλάρη, της γεωπόνου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερυθρών κ. Μάγδα Σακελλάρη, των αγροτών των Ερυθρών κ. Γιώργου Γέρου και Γιώργου Παθέκα και του κ. Μπούρα μαζί με το συνεργάτη του Θανάση Μιχάλη.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο όλα τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τη χαλαζόπτωση, τα οποία ο κ. Μπούρας είδε επιτόπου την επομένη της καταστροφής, επισκεπτομένος την πληγείσα περιοχή μαζί με τον κ. Μπόλο και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και συζήτησε λεπτομερώς με όλους τους αγρότες της περιοχής.

Ο κ. Λυκουρέντζος άκουσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όλα όσα του ανέλυσαν οι παρευρισκόμενοι και διαβεβαίωσε τόσο για την επιτάχυνση των καταγραφών όσο και για την κατά το δυνατόν συντομότερη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών .

Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα βασικά θέματα που αφορούν την ποσότητα και την ποιότητα των διαφόρων ποικιλιών σταφυλιών της περιοχής των Ερυθρών.

Ο κ. Μπούρας παρακολουθεί στενά το θέμα για την άμεση επίλυση των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών που προέκυψαν από την καταστροφική χαλαζόπτωση.

Διαβάστε επίσης