Συμμετοχή του Θανάση Μπούρα στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Γράφει:

Δυτική Αττική, Πολιτική

10/12/2020, 6:02 μμ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στην συνεδρίαση συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής  Δυτικής Αττικής, κ. Αθ. Μπούρας, με την ιδιότητά του ως μέλος της ΕΕΔΑ.

Στην τοποθέτησή της η Α.Ε. κα Σακελλαροπούλου μίλησε για την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής σε επίπεδο διεθνούς δικαίου. Με πολλή συγκίνηση, αναφέρθηκε στην υποχρέωσή μας να προστατέψουμε τον άνθρωπο και όλα του τα δικαιώματα: «Από το επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων μας εξαρτάται η ποιότητα και η δύναμη της δημοκρατίας μας», είπε η κα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι διαχρονικά, έρχεται κάποια  στιγμή που απαιτεί περιορισμούς και εκπτώσεις σε όσα έχουμε επιτύχει. Όταν όμως επιτρέπουν οι νέες συνθήκες οφείλουμε να επανερχόμαστε και να πηγαίνουμε μπροστά. «Αυτή είναι άλλωστε και η γοητεία της ανθρώπινης ύπαρξης: κάτι για να αγωνιστούμε, κάτι για να συγκινηθούμε», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τον λόγο πήρε ο κ. Μπούρας, ο οποίος συνεχάρη το Προεδρείο της ΕΕΔΑ για την πρωτοβουλία, προσυπέγραψε τα όσα σημαντικά και επίκαιρα είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημείωσε: «Κάθε χρόνο εορτάζεται η σημερινή ημέρα  σε ανάμνηση της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Την φετινή χρονιά, εν μέσω συνθηκών πίεσης από την παγκόσμια πανδημία του Covid-19, το βάρος της πολιτείας δεν μπορεί παρά να πέφτει στο ανθρώπινο δικαίωμα  της αξιοπρεπούς διαβίωσης για κάθε πολίτη. Η ελληνική πολιτεία δίνει αγώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την εξασφάλιση επαρκούς περίθαλψης για όσους νοσούν. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας που δίνει καθημερινά μάχη στα νοσοκομεία της χώρας. Είμαι αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω ότι θα βγούμε νικητές και από αυτήν τη  δοκιμασία».

Διαβάστε επίσης