Η αναταραχή ξεκίνησε μετά από μια ψευδή φήμη ότι ο 63χρονος από τη Μεσσήνη που πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε έναν 18χρονο Ρομά δεν προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Υπήρξε κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα και ομάδες Ρομά βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να βάζουν φωτιές, να προκαλούν φθορές και να επιτίθενται σε περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. ακόμη κι αν απλά περνούσαν από το σημείο.

Ιδίως στην Αττική είχαμε επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες από ομάδα περίπου 40 Ρομά σε αστυνομικούς, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Ανάλογα σκηνικά είχαμε στο Ζεφύρι, στο Μενίδι, στα Λιόσια και στα Μέγαρα, ενώ για αρκετή ώρα είχαν κλείσει τμήματα της Εθνικής Οδού, αλλά και παραδρόμων, καθώς ομάδες Ρομά κατέλαβαν το οδόστρωμα κι έκαιγαν λάστιχα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στην περιοχή των Μεγάρων τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από σκάγια κυνηγετικού όπλου. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν στο 401ΓΣΝΑ, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους.