Πρόγραμμα επιχορήγησης από την Περιφέρεια Αττικής σε επιχειρήσεις με έδρα στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και στο Δήμο Μεγαρέων

Δυτική Αττική

29/07/2020, 4:10 μμ

Τον Σεπτέμβριο ανοίγει η πρόσκληση για την ενίσχυση επιχειρήσεων.

Λ. Κοσμόπουλος: «Στηρίζουμε έμπρακτα την τοπική οικονομία

για την ανάκαμψη των περιοχών που έχουν πληγεί»

 

Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για επιχειρήσεις προωθεί η Περιφέρεια Αττικήςσε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές και πλημμύρες στη Δυτική Αττική, στο Δήμο Μεγαρέων και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Η νέα πρόσκληση του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων και για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων στις πληγείσες περιοχές αναμένεται τον Σεπτέμβριο, εφόσον έχουν ήδη ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς και κυβερνητικούς φορείς.

Το πρόγραμμα που προώθησε η Περιφέρεια Αττικής σκοπεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων ή την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, με χρηματοδοτήσεις από το ΠΕΠ Αττικής, ώστε να συμβάλει ουσιαστικά και έμπρακτα στην προσπάθεια αποκατάστασης, οικονομικής ανάκαμψης και επιστροφής στην κανονικότητα στις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Αττικής, που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Συγκεκριμένα:

  • Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί από το ΠΕΠ Αττικής για τη συγκεκριμένη δράση ανέρχεται σε 6 εκατ. Ευρώ.
  • Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε επιχείρηση θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 ευρώ και 200.000 ευρώ με 100% χρηματοδότηση.
  • Η επιχορήγηση αφορά αποκλειστικά σε επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή προτίθενται να μεταφέρουν την έδρα τους στους πληγέντες δήμους.
  • Στη Δυτική Αττική, το πρόγραμμα απευθύνεται σε πληγείσες επιχειρήσεις στο Δήμο Μεγαρέων (μετά τις πυρκαγιές στην Κινέτα και τιςπλημμυρές σε Νέα Πέραμο και Κινέτα) και τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας(μετά τις θανατηφόρες πλημμύρες στη Μάνδρα).
  • Στις επιλέξιμες δαπάνες της δράσης είναι: κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος, μηχανήματα-εξοπλισμός, μεταφορικά μέσα επαγγελματικής χρήσης, εξοπλισμός και εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, λογισμικά, προβολή-προώθηση, συμβουλευτικές υπηρεσίες, δημιουργία θέσεων απασχόλησης κ.ά.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Έχουμε ζήσει πολύ δυσάρεστα γεγονότα στη Δυτική Αττική και όλοι στον τόπο μας, προσπαθούμε να επανέλθουμε συνολικά στην επόμενη μέρα.

Οι οικονομικές ενισχύσεις από την Περιφέρεια Αττικής σε επιχειρήσεις με έδρα στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και στο Δήμο Μεγαρέων αποτελούν πολύ σημαντικό βήμα, ώστε με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, να βοηθηθούν πραγματικά πληγείσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στηρίζουμε έμπρακτα την τοπική οικονομία για την ανάκαμψη των τοπικών κοινωνιών. Επιχειρούμε με έργα και πράξεις, να επανέλθουμε στην κανονικότητα, ως τοπικές κοινωνίες, με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».

Διαβάστε επίσης