Πραγματοποιήθηκε η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη- Παρούσα η ΠτΔ

Γράφει:

Δυτική Αττική

11/08/2021, 5:16 μμ

Χθες πραγματοποιήθηκε η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, δίνοντας μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική.

Η κηδεία του ηρωικού εθελοντή πυροσβέστη τελέστηκε με δημόσια δαπάνη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, καθότι ο ίδιος ήταν κάτοικος Ζεφυρίου.

Στην εξόδιο ακολουθία, το παρόν από την πλευρά της πολιτείας έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς και ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής και Γραμματέας της Βουλής κ. Λιάκος Ευάγγελος.

Εχθές ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως θα δοθεί σύνταξη στη σύζυγο και τα παιδιά του εθελοντή δασοπυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε τη ζωή του στη φωτιά της Αττικής.

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Αυτή την ώρα αποχαιρετούμε τον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα του και στα παιδιά του. Η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος».

Διαβάστε επίσης