«Πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca

Γράφει:

Κόσμος, Πολιτική

29/01/2021, 5:58 μμ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνιστά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως περισσότερα εμβόλια προκειμένου να επισπεύσει το πρόγραμμα ανοσοποίησης των Ευρωπαίων, με εμβόλια όπως αυτά της AstraZeneca και της Pfizer να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην παράδοση των ποσοτήτων τις οποίες είχαν υποσχεθεί για τους πρώτους μήνες του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα το συμβόλαιο προμηθειών που υπέγραψε η AstraZeneca με την ΕΕ για το εμβόλιό της κατά της νόσου Covid-19, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Κομισιόν στις 27 Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε ανθρώπους μεταξύ 18 και 64 ετών, λόγω έλλειψης δεδομένων για το πόσο αποτελεσματικό είναι σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, ανέφερε χθες, Πέμπτη, σε προσχέδιο σύστασης η επιτροπή εμβολιασμού της Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο εμβόλιο που εγκρίνεται από τις ευρωπαϊκές Αρχές, μετά από εκείνα των εταιρειών Pfizer/BionTech και Moderna.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης