Παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων όλης της Δυτικής Αττικής στο Υπουργείο Παιδείας

Ασπρόπυργος, Δυτική Αττική

12/01/2021, 4:04 μμ

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

Δελτίο τύπου

Απαιτώντας τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στα σχολεία της περιοχής, η Ένωση Γονέων Ελευσίνας, η Ένωση Γονέων Ασπροπύργου και η Ενωση Γονέων Φυλής με τη συμμετοχή Συλλόγων και Ενώσεων Γονέων όλης της Δυτικής Αττικής, πραγματοποίησαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με απόφασή τους επίσης, η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής «Κ.Βάρναλης».

Στη συνάντηση που έγινε, δεν υπήρξε καμία δέσμευση από το υπουργείο που θωρεί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

Χαρακτηριστικά η γενν. γραμματέας κ. Γκίκα δήλωσε « τα σχολεία έκλεισαν τον Νοέμβρη ΟΧΙ γιατί αρρωσταίνουν τα παιδιά μας , ΑΛΛΑ για παραδειγματισμό προς την υπόλοιπη κοινωνία καθώς και γιατί συνωστίζονται οι γονείς πριν κ μετά στις εισόδους των σχολείων»!!!!!!!

Για μείωση απο 25 σε 15 μαθητές ανα τάξη «ούτε λόγος»!!!!!!!

Για πρόσληψη παραπάνω εκπαιδευτικού προσωπικού «ΟΛΑ λειτουργούν άψογα»!!!!!

Για πρόσληψη επιπλέον υπαλλήλων καθαριότητας στα σχολεία μας « ευθύνη των Δήμων».

Για σχολίατρους σε καθε σχολείο «έχετε το ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»!!!!!!

Για παραπάνω λεωφορειακές γραμμές να μην συνωστίζονται οι μαθητές «αναρμόδια»

Τέλος δήλωσε «Ανοίξαμε τα σχολεία στις πόλεις σε κόκκινες περιοχές γιατί έτσι τα παιδιά, δεν θα παίζουν στους δρόμους καθε ημέρα, αλλά θα είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον …»

Για να τελειώνουμε …

«Είμαστε σε μια περιοχή που με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένει στο “κόκκινο”. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, αρνείται να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας της περιοχής.

Την ίδια άρνηση βιώνουμε οι χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις που συλλογικά διατυπώσαμε».

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

«Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας:

Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά τμήμα.

Με ευθύνη κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμου να εξασφαλισθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές σε σχολικές αίθουσες ώστε να μπορούν να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test Covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test Covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία. Να μονιμοποιηθούν όλες οι καθαρίστριες που λήγουν οι συμβάσεις τους.

Να υπάρχει σχολίατρος σε κάθε σχολική μονάδα που θα είναι σε ανοιχτή συνεργασία με το ΚΥ Ελευσίνας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.

Στις βαθμίδες που θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση, να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης – καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση».

Υπουργείο Παιδείας   Δευτέρα 11/01/2021

Ο Πρόεδρος

Τσοκάνης Αλέξανδρος

Η Γενν. Γραμματέας

Μαρνίκα Ξένια

Διαβάστε επίσης