Οριστική λύση για την αδειοδότηση κέντρων logistics στη Δυτική Αττική με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις

Γράφει:

Δυτική Αττική

01/08/2020, 4:07 μμ

Ζωτικής σημασίας εξέλιξη για τις επιχειρήσεις και την οικονομία στη Δυτική Αττική με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του Νόμου 4712 «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, ρύθμιση της οικονομικής δραστηριότητας, αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου», ΦΕΚ Α΄146, που δημοσιεύτηκε στις 29/7/2020.

Με τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις δρομολογηθήκαν η επίλυση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας και πολλές βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Θριάσιο Πεδίο και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, δίνεται οριστική λύση, καθώς παρατείνονται οι προθεσμίες για τη γνωστοποίηση ή την έγκριση εγκατάστασης ή λειτουργίας των Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής (logistics) και παράταση προθεσμίας τεχνικής ανασυγκρότησης των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων- παράταση προθεσμιών των νόμων 3982/2011 και 4302/2014, λόγω COVID– 19 και προθεσμιών εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων.

Οι ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις ήταν αποτέλεσμα των πολύμηνων προσπαθειών που κατέβαλε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος πραγματοποίησε αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με επιχειρηματίες της περιοχής  και  τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Πελοπίδα Καλλίρη, και με τον αρμόδιο Υφυπουργό για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου.

Ο κ. Μπούρας κατέδειξε την αναγκαιότητα της νομιμοποίησης της λειτουργίας και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων και συνεργάστηκε στενά με την Πολιτική Ηγεσία στην κατεύθυνση επίλυσης των ως άνω ζητημάτων, ώστε σήμερα να δίνεται μια ανάσα ανάπτυξης στην περιοχή, προσβλέποντας στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, στην προστασία του περιβάλλοντος,  στην αύξηση των επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι: «Οι παρατάσεις που δόθηκαν και ευνοούν τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, ανάμεσα στις οποίες και ο καίριος τομέας των logistics, είναι αποτέλεσμα των πολύμηνων προσπαθειών που κατέβαλε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Θανάσης Μπούρας, τον οποίο και ευχαριστώ για τη συμβολή του.

Οι νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις δίνουν μια ανάσα, για την αύξηση των επενδύσεων και τις θέσεις εργασίας. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και να διασφαλίζουμε νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας».

Από τα Δελτία Τύπου.

Διαβάστε επίσης