Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών εξαιτίας της πυρκαγιάς σε αγροτικές καλλιέργειες και επιχειρήσεις

Γράφει:

Χωρίς κατηγορία

20/07/2023, 5:01 μμ

Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών εξαιτίας της πυρκαγιάς σε αγροτικές καλλιέργειες και επιχειρήσεις από Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Προχωρούν οι διαδικασίες από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής, για να αποζημιωθούν από κρατικούς φορείς οι πληγέντες συνάνθρωποί μας»

Κλιμάκιο για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής συνεστήθη από την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις για να γίνουν αυτοψίες σε πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες της Δυτικής Αττικής, με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο.

Σε πυρόπληκτες περιοχές της Δυτικής Αττικής βρέθηκε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος σε θέματα κρατικής αρωγής, το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου, προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες αποζημιώσεων από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως οι αρμοδιότητές μας ορίζουν, με τα υπηρεσιακά στελέχη της Δυτικής Αττικής, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι, με επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες, να απευθυνθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής για να υποβάλλουν αιτήσεις και να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας».

Για πληροφορίες οι πληγέντες (επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες, καθώς σε αυτούς τους τομείς είναι αρμόδια η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής), μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2132047096

 

Διαβάστε επίσης