Μπούρας Θανάσης για την πληρωμή της μισθοδοσίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Δυτική Αττική

18/12/2020, 4:44 μμ

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

Κατατέθηκε στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID – 19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», σύμφωνα με το οποίο στο άρθρο 122, παρατείνεται για χρονικό διάστημα τριών μηνών, από 1.1.2021 έως 31.3.2021, όσο και το χρονικό διάστημα παράτασης του προγράμματος ναυπήγησης, η καταβολή από το πολεμικό Ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η εν λόγω δαπάνη στο σύνολό της, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, ανέρχεται στο ποσό των 3.575 εκατ. ευρώ διατίθεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό Σκέλος) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Έτσι δεν θα υπάρχει κενό διάστημα στην πληρωμή της μισθοδοσίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης στη νέα ιδιοκτησία.

Το ως άνω σχέδιο νόμου συζητείται σήμερα 18 Δεκεμβρίου στις αρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής ενώ θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια, την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και θα αποτελεί νόμο του κράτους.

Ο κ. Μπούρας εκφράζει την ικανοποίησή του για αυτή την θετική εξέλιξη και παραμένει προσηλωμένος στον στόχο της υγιούς ανάπτυξης των Ναυπηγείων Ελευσίνας που θα διασφαλίζει, ταυτόχρονα, όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης