Λιάκος Βαγγέλης: Παροδική η μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου

Γράφει:

Δυτική Αττική

03/04/2021, 10:55 πμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Παροδική η μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου»

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήθηκε εχθές ο κ. Λιάκος για το θέμα της μετατροπής του Θριασίου, σε νοσοκομείο μόνο για περιστατικά της νόσου COVID-19.

Ο κ. Λιάκος μετέφερε στον κύριο Κοντοζαμάνη την ανησυχία των συντοπιτών του και επιπλέον ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα.

Με έναν πιο ρεαλιστικό και αισιόδοξο τόνο δήλωσε στην ανάρτησή του:

«Συμμεριζόμενος την ανησυχία των τοπικών αρχών αλλά και των συμπολιτών μου, εδώ στη Δυτική Αττική, συναντήθηκα και συνομίλησα προ ολίγου με τον κύριο Κοντοζαμάνη, αν. Υπουργό Υγείας, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τη μετατροπή του Θριασίου νοσοκομείου αποκλειστικά για ασθενείς με COVID.

Με διαβεβαίωσε ότι η απόφαση αυτή είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου, που αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς να παραβλέπει την ανάγκη για περίθαλψη άλλων ασθενειών των κατοίκων της Δυτικής Αττικής. Οι εναλλακτικές επιλογές θα ανακοινωθούν σύντομα από τους αρμόδιους. Άλλωστε, από τη στιγμή που είναι αυταπόδεικτο ότι η κίνηση αυτή δίνει προτεραιότητα στη σωτηρία ανθρώπινων ζωών δεν είναι δυνατόν να ισχυριστεί κάποιος ότι ο κίνδυνος από άλλα αίτια υποβαθμίζεται.

Αντιλαμβάνομαι ότι η απομόνωση της είδησης επιβαρύνει περαιτέρω την αγχωτική κατάσταση που όλοι βιώνουμε.

Πρέπει, όμως, να συνυπολογίσουμε ότι πρόκειται για ένα εντελώς παροδικό μέτρο, καθώς στη μάχη μας κατά του κορωνοιού έχουν προστεθεί εκτός των εμβολίων, τα self-tests και ο καλός καιρός. Τρία όπλα που θα μας οδηγήσουν σύντομα στην ελευθερία μας».

Διαβάστε επίσης