Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου προς τον Υπουργό Ενέργειας: να παρέμβετε άμεσα για την επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Πολιτική

30/03/2021, 4:02 μμ

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα

 

ΑΙΤΗΜΑ

Κύριε Υπουργέ,

Παρήλθε σχεδόν ένα έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου ο λαός μας δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού και τη διαχείρισή της. Αυτή η εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, επέφερε δραματικές επιπτώσεις σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής πραγματικότητας και ιδίως στον οικογενειακό προϋπολογισμό των λαϊκών οικογενειών (σ.σ.: στους πρώτους μήνες του 2020 χάθηκαν πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας στη χώρα).

Το προσεχές διάστημα θα ανοίξουν εκ νέου τα καταστήματα λιανεμπορίου, μετά από μήνες που λόγω της πανδημίας παρέμειναν είτε κλειστά, είτε λειτουργούσαν υπό το βάρος των περιοριστικών μέτρων.

Ειδικά οι μικρές επιχειρήσεις, στον Ασπρόπυργο και πανελλαδικά, πολλές από τις οποίες ακόμα και πριν την πανδημία προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις και ανάγκες και είχαν ήδη χρέη, θα ανοίξουν με ακόμα περισσότερα χρέη και συσσωρευμένες υποχρεώσεις προς διάφορους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως θα δημιουργηθεί με τα χρέη προς τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.

Γνωρίζουμε πως ακόμα και μέσα στην πανδημία, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προχώρησαν σε χιλιάδες διακοπές ρεύματος, ενώ οι εκβιασμοί από τις εισπρακτικές εταιρείες προς εργαζόμενους, λαϊκές οικογένειες, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, είναι καθημερινοί.

Συγκεκριμένα, στον Ασπρόπυργο, είχαμε ένα άκρως ανησυχητικό αριθμό διακοπής παροχών ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία είτε αδυνατούν αντικειμενικά να διακανονίσουν τις οφειλές τους, καθώς οι όροι που θέτουν οι πάροχοι είναι αδιανόητοι, είτε δεν έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για επανασυνδέσεις της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά, διότι το εν λόγω μέτρο έχει άδικους “κόφτες”.

Eπιτακτική ανάγκη κρίνεται, να δοθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μια μόνιμη και οριστική λύση, στο μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα.

Αντίστοιχα και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους (λιανεμπόριο, καταστήματα εστίασης και αναψυχής κ.ά.), καθώς τα μέτρα ανακούφισης είναι εμφανώς ελλειμματικά, αλλά “τιμωρούνται” κιόλας εν μέσω lockdown, με διακοπές ηλεκτροδότησης.

Θεωρούμε πως πρέπει να παρέμβετε στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να εξασφαλιστεί ουσιαστικό “κούρεμα” του χρέους στη ΔΕΗ και σε κάθε άλλο πάροχο ενέργειας, σε ό,τι αφορά ανέργους, όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και άλλους χαμηλόμισθους.

 Το ίδιο να γίνει και για τις μικρές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, με ταυτόχρονη απαγόρευση διακοπής παροχής ρεύματος, αλλά και επανασύνδεσή του, ώστε να καταφέρουν οι επαγγελματίες να εργαστούν.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας, ώστε να προστατευτούν από την ενεργειακή φτώχεια, όσοι επλήγησαν από την πανδημία στον Δήμο Ασπροπύργου.

 

                                                                                    ΤΡΙΤΗ 30/03/2021

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ασπροπύργου

Καμπόλη Ολυμπία

Μπακάλης Δημήτριος

Τσοκάνης Αλέξανδρος

Διαβάστε επίσης