Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Ασπροπύργου για τα ΕΛΠΕ και το Θριάσιο

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Δυτική Αττική

08/04/2021, 7:54 πμ

enosigoneonaspropirgou@gmail.com

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ  & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Αρ. Μητρώου 31277

Αρ. Αν:  277/2016 Αθηνών

Ασπρόπυργος 07/04/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την ώρα που τα φουγάρα των ΕΛΠΕ καπνίζουνε ΚΑΡΚΙΝΟ,

η Κυβέρνηση μετατρέπει το Θριάσιο Νοσοκομείο σε μίας νόσου.

 

Τις τελευταίες μέρες οι γονείς με τα παιδιά μας κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, ζούμε στην ασφυξία των ρύπων και του καρκίνου που εκπέμπουν  τα φουγάρα των ΕΛΠΕ, εξαιτίας βλάβης που πιθανόν, έχει προκαλέσει η προ-ημερών έκρηξη στο ΚΥΤ Ασπροπύργου.

Λόγω αυτής της έκρηξης, που προκλήθηκε εξαιτίας του παμπάλαιου και μη συντηρημένου εξοπλισμού, πριν λίγες μέρες βιώσαμε τον απόλυτο τρόμο για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος.

Αποτελεί πρόκληση τόσες μέρες τώρα που τα φουγάρα των ΕΛΠΕ καπνίζουνε ΚΑΡΚΙΝΟ, να μην υπάρχει καμία ενημέρωση από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Αττικής και τη Δημοτική Αρχή Ελευσίνας.

Τη μόνη ενημέρωση που έκανε το επίσημο κράτος είναι ότι σε αυτή την περιοχή, αποφάσισε να μετατρέψει το Θριάσιο Νοσοκομείο, σε μίας νόσου

ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ !!!

Η Δυτική Αττική από «πίσω αυλή», τις επόμενες μέρες να γίνει πρωταγωνιστής, με το λαό της περιοχής στους δρόμους για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για την υγεία μας και την προστασία του περιβάλλοντος, για το εισόδημά μας και τα δικαιώματά μας.

Ταυτόχρονα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων των ΕΛΠΕ, που αυτές τις μέρες βιώνουν την εντατικοποίηση της εργασίας, και είναι κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι αν συμβεί κάτι εξαιτίας της μετατροπής του Θριάσιου Νοσοκομείου σε μίας νόσου.

 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΖΩΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  • Να σταματήσει τώρα κάθε δραστηριότητα των ΕΛΠΕ μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, με πλήρη κάλυψη των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων της εταιρείας.
  • Μέτρα μόνιμης προστασίας της υγείας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής από την ανεξέλεγκτη ρύπανση και δυσοσμία των ΕΛΠΕ και άλλων βιομηχανικών μονάδων.
  • Ο χώρος της πρώην ΠΥΡΚΑΛ να μην αποδοθεί στα ΕΛΠΕ αλλά στο λαό της περιοχής με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του σε πράσινο αλλά και τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» μεταξύ των κατοικημένων περιοχών και των ΕΛΠΕ.
  • Να μη μετατραπεί το Θριάσιο Νοσοκομείο σε μίας νόσου, και να επιταχτεί τώρα χωρίς καμία αποζημίωση ο ιδιωτικός τομέας υγείας. Δε θα μείνουμε χωρίς Νοσοκομείο την πιο δύσκολη στιγμή.
  • Να ανανεωθεί τώρα ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του ΚΥΤ Ασπροπύργου, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την μόνιμη και ασφαλή συντήρησή του.
  • Να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής για το ενδεχόμενο μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος.

Καλούμε , τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς την τοπική κοινωνία της πόλης μας να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 08 Απριλίου 18:00 στο Δημαρχείο Ελευσίνας.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 06:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                     Η  Γεν. Γραμματέας

ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                 ΜΑΡΝΙΚΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

 

Διαβάστε επίσης