Ευρύτατοι καθαρισμοί ρεμάτων σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Δυτική Αττική

03/09/2021, 7:35 πμ

Λ. Κοσμόπουλος: «Δεν αφήνουμε καμία μέρα να πάει χαμένη. Εργαζόμαστε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας για το περιβάλλον και την ασφάλεια της περιοχής μας»

Σε καθημερινή βάση συνεχίζονται ευρύτατες εργασίες καθαρισμών των ρεμάτων από τα συνεργεία της Περιφέρεια Αττικής στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Τα συνεργεία Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής εργάζονται για την καθαριότητα των ρεμάτων που αποτελεί βασικό στοιχείο της πρόληψης για πλημμυρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα την χρονιά που διανύουμε, έπειτα από τις μεγάλες πυρκαγιές, οι ανάγκες αναδεικνύονται ως ακόμα πιο επιτακτικές.

Από τον Αύγουστο καθαρίστηκαν:

  • Στο Αλεποχώρι τα ρέματα οδού Ρόδων, οδού Πευκών, στη Βιολέτα, το ρέμα στα σύνορα Βιλλίων και στο Ντουράκο
  • Στα Μέγαρα το ρέμα Μαυρατζά
  • Στην Νέα Πέραμο τα ρέματα Γιώργη και στο Κουλουριώτικο,
  • Στον Ασπρόπυργο τα ρέματα Άη-Γιάννη, Άη-Γιώργη, Γουρούνας
  • Σε εξέλιξη είναι εργασίες καθαρισμού στο ρέμα Σαρανταπόταμο στην Ελευσίνα
  • καθώς συνεχίζονται και εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού στην Οινόη, στο ρέμα Καστανά και στην ευρύτερη περιοχή Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Οι εργασίες συνεχίζονται όπου υπάρχουν ανάγκες καθαρισμού. Χαρακτηριστικά για την ένταση των εργασιών, σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, τα συνεργεία Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής έκαναν εργασίες σε ρέματα έκτασης σχεδόν 2 χιλιομέτρων.

 

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε:  «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και με τις εντολές του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, εργαζόμαστε καθημερινά επενδύοντας στην πρόληψη για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας και των συμπολιτών μας. Οι καθαρισμοί των ρεμάτων αποτελούν αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, την οποία εκτελούμε ορθά και στο έπακρο, έχοντας υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος. Δεν αφήνουμε καμία μέρα να πάει χαμένη».

 

Διαβάστε επίσης