Ερώτηση του ΚΚΕ για νέα μέτρα οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών της Δυτικής Αττικής

Γράφει:

Δυτική Αττική, Πολιτική

28/12/2020, 4:44 μμ

Δείτε την ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: Λήψη έκτακτων μέτρων για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και επαγγελματιών των Δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας.»

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση αποφάσισε και έλαβε πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα στους Δήμους Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Ασπροπύργου, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας στη Δυτική Αττική.

Μέσα σε αυτά τα περιοριστικά μέτρα ήταν και το κλείσιμο των μικρών επαγγελματιών αυτών των Δήμων, με αποτέλεσμα να χάσουν την όποια ευκαιρία είχαν να κάνουν ένα τζίρο μέσα στις γιορτές, με τον οποίο θα μπορούσαν να κλείσουν ορισμένες τρύπες και να ανταποκριθούν στα συσσωρευμένα χρέη που έχουν δημιουργηθεί για τις οικογένειές τους και τις επιχειρήσεις τους.

Αντί η κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, εκεί που πραγματικά είναι το πρόβλημα και αντικειμενικά υπάρχει συνωστισμός, αντί να θωρακίσει και να στελεχώσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της περιοχής, επιλέγει χωρίς καμία ενημέρωση να λάβει μέτρα, που ουσιαστικά, όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα αλλά δημιουργούν και νέα.

Πόσο μάλλον, που η κυβέρνηση, ενώ αποφασίζει και λαμβάνει ειδικά περιοριστικά μέτρα, δεν ανακοινώνει τίποτα και δεν λέει κουβέντα για την ειδική ενίσχυση και στήριξη των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και επαγγελματιών της περιοχής.

Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες αυτοπασχολούμενοι από τη Δυτική Αττική υπογράφουν κείμενο με τις διεκδικήσεις τους, ζητώντας :

– Άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού.

– Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσο θα ισχύσουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα.

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.

– Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

– Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

– Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.

– Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

– Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

– Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν ή κλείνουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και να στηρίξει ουσιαστικά τους μικρούς επαγγελματίες των Δήμων Ελευσίνας- Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας που δίκαια αγωνιούν και αγανακτούν ;

Οι Βουλευτές

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω

Παφίλης Θανάσης

Διαβάστε επίσης