Ερώτηση του Γ.Κώτσηρα στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Δυτικής Αττικής

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Δυτική Αττική

14/01/2021, 8:05 μμ

Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής κος Γιώργος Κώτσηρας, είχε καταθέσει στις 22/12/2020, Κοινοβουλευτική Ερώτηση απευθυνόμενη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Δυτικής Αττικής μέσω του νέου εξοπλιστικού προγράμματος της ΕΛ.ΑΣ..

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου απάντησε στον κ. Κώτσηρα, πως έχουν ήδη παρθεί οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των αστυνομικών Υπηρεσιών, προκειμένου αυτές να εκπληρώνουν την αποστολή τους, ενώ του κατέστησε γνωστό, ότι κατά το παρελθόν έτος, στις Υπηρεσίες που αστυνομεύουν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής έχει κατανεμηθεί, ήδη, σημαντικός αριθμός οχημάτων διαφόρων τύπων και κατηγοριών (25).

Δείτε την απάντηση του Υπουργού:

“Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι, διαρκής επιδίωξη του Υπουργείου και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης των αστυνομικών Υπηρεσιών και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη και το κοινωνικό σύνολο.

Στην κατεύθυνση αυτή, αναλαμβάνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανανέωση, πλέον των άλλων, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των αστυνομικών Υπηρεσιών, προκειμένου αυτές να εκπληρώνουν την αποστολή τους. Συγκεκριμένα, καθίσταται γνωστό ότι, κατά το παρελθόν έτος, στιςΥπηρεσίεςπου αστυνομεύουν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής έχει κατανεμηθεί σημαντικός αριθμός οχημάτων διαφόρων τύπων και κατηγοριών (25). Ενδεικτικό δε των καταβαλλόμενων προσπαθειών αποτελεί το από 13-12-2020Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Τέλος, τονίζεται ότι οι καταβαλλόμενες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του παραγόμενου αστυνομικού έργου, αλλά και την πραγματοποίηση των, κατά περίπτωση, αναγκαίων και ενδεδειγμένων βελτιωτικών παρεμβάσεων, συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον”

Ο κ. Κώτσηρας, αφού επικοινώνησε με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε το ενδιαφέρον του για την περαιτέρω ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της Δυτικής Αττικής, δεδομένης της επιβαρυμένης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώτσηρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ασφάλεια των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ότι η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ως στόχο την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της Δυτικής Αττικής και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα προς την κατεύθυνση εκσυγχρονισμού των συνθηκών ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.»

Διαβάστε επίσης