Επίσκεψη του Γ.Τσίπρα και Α.Ξάνθου στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Δυτική Αττική

21/10/2020, 2:18 μμ

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

«Σημαντικές οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό στο Θριάσιο Νοσοκομείο»

Επισκεφθήκαμε τη Δευτερά 19/10, το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό, την υπεύθυνη Υγείας της ΝΕ Δυτικής Αττικής, Διονυσία Στεφάτου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το Θριάσιο Νοσοκομείο είναι ένα «Νοσοκομείο Αναφοράς» αλλά και το μοναδικό Γενικό Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής που καλείται να εξυπηρετήσει εκατοντάδες ασθενείς με διάφορες παθήσεις από την  σημαντικά  επιβαρυμένη ευρύτερη περιοχή.

Από τις συνομιλίες με εργαζομένους και υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι προκύπτουν σημαντικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να οδηγούνται σε εργασιακή εξουθένωση καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια ώστε να ανταποκριθούν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στο έργο τους.

Την ίδια στιγμή η σημαντική υποστελέχωση του Νοσοκομείου σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για τα περιστατικά covid έχουν ως αποτέλεσμα την προβληματική και ελλειμματική αντιμετώπιση των υπόλοιπων περιστατικών.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ώστε να στελεχώσει το Θριάσιο Νοσοκομείο. Συνολικά το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε κατάλληλα ώστε να καταστεί ικανό να αντιμετωπίσει τις διαφαινόμενες αυξημένες ανάγκες σε ΜΕΘ και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Τη στιγμή που το Δημόσιο  Υγειονομικό Σύστημα αποδείχθηκε πυλώνας εγγύησης της δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, δυστυχώς η κυβέρνηση ολιγώρησε και δεν προχώρησε σε αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσής του.

Το Θριάσιο Νοσοκομείο ενώ αποτελεί ένα «διαμάντι» της περιοχής με υποδειγματική λειτουργία, χρειάζεται άμεση ενίσχυση ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια και ασφάλεια σε συνθήκες αυξημένης διασποράς του ιού.

Διαβάστε επίσης