Ενημέρωση σχετικά με την πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό -Εκκενώνεται ο οικισμός Μύτικας

Γράφει:

Δυτική Αττική

05/07/2022, 2:44 μμ

Επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα – 130 πυροσβέστες στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς – Και Ρουμάνοι πυροσβέστες ανάμεσά τους

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε, από το 112, εντολή εκκένωσης του οικισμού Μύτικα.  Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Μύτικα εκκενώστε τώρα προς Ψάθα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σπρώχνουν τη φωτιά προς την Ψάθα με τους πυροσβέστες να κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Φωτιά Πόρτο Γερμενό 2

 

Φωτιά Πόρτο Γερμενό

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής «Επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της. Σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής».

Δίνεται η μάχη για να μην ξεφύγει η φωτιά, λέει ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας

«Δυστυχώς η φωτιά προχωράει όμως τα εναέρια μέσα ρίχνουν συνεχώς νερό και προσπαθούν να την περιορίσουν. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σ ένα κομβικό σημείο της περιοχής. Βρίσκεται σε μια διασταύρωση που πάει είτε για Ψάθα είτε για Πόρτο Γερμενό εκεί δίνεται η μάχη ώστε να μην ξεφύγει. Ένα οικισμός που είναι εκεί κοντά ο Μύτικας έχει εκκενωθεί προληπτικά. Ευελπιστούμε πως θα την περιορίσουμε αν και έχει λίγο αέρα. Είναι δύσβατο το σημείο με χαράδρες γι αυτό δυσκολεύεται η κατάσβεση. Η φωτιά δεν έχει κατεύθυνση προς Πόρτο Γερμενό αλλά ανατολικά», λέει ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Παναγιώτης Κολοβέντζος.

«Είμαστε στη μάχη με τις φλόγες. Δυστυχώς μέχρι τώρα είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά. Σε σχέση με τον οικισμό του Πόρτο Γερμανό δεν κινδυνεύει αυτή την ώρα. Η πολιτική προστασία κάνει τα πάντα», λέει στο protothema.gr o πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης.

 

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

1. Επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας κρύο πηγάδι ρέυμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό

2. Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών ρέυμα κυκλοφορίας προς Ψάθα

 

Διαβάστε επίσης