Γ.Κώτσηρας για το Σχέδιο Ανάκαμψης: Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών της Δυτικής Αττικής

Γράφει:

Δυτική Αττική, Πολιτική

01/04/2021, 12:11 πμ

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΚΩΤΣΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (“Ελλάδα 2.0”) που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων κομβικών επενδύσεων για τη χώρα, ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Νέα εποχή για την Ελλάδα -Συνολικά 57 δισ. ευρώ με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η αναβάθμιση και επέκταση νέας γραμμής μήκους 36 χλμ. προαστιακού σιδηροδρόμου από τα Άνω Λιόσια μέχρι τα Μέγαρα. Θα ενώνεται, έτσι, πολύ αποτελεσματικότερα από πλευράς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η Δυτική Αττική με την Αθήνα και την υπόλοιπη Αττική, βελτιώνοντας την ποιότητα των μετακινήσεων των κατοίκων και των εργαζομένων, δίνοντας παράλληλα πρόσθετες δυνατότητες ανάπτυξης στις επιχειρήσεις της περιοχής και νέες ευκαιρίες στις δραστηριότητες αλυσίδων εφοδιασμού στη Δυτική Αττική.

Με αφορμή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ν.Δ. Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

 «Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (“Ελλάδα 2.0”) φιλοδοξεί να οδηγήσει τη χώρα μας στη μετά-Covid εποχή, αποτελώντας ουσιαστικά τη «γέφυρα» ενός οδικού χάρτη που έχει ως κύριο άξονα τις μεγάλες επενδύσεις και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Σχεδίου που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός αποτυπώνονται και στην αναβάθμιση του έργου του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Δυτική Αττική. Είμαι πεπεισμένος ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια μια από τις βασικές αιχμές για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών της Δυτικής Αττικής»

Διαβάστε επίσης