Αυστηροί έλεγχοι από την Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής

Γράφει:

Δυτική Αττική

19/05/2021, 12:58 μμ

Αυστηροί έλεγχοι από την Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής

Λ. Κοσμόπουλος: «Οι έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά την θερινή περίοδο με άνοδο της επισκεψιμότητας εν μέσω πανδημίας για να προστατεύσουμε την υγεία όλων μας»

 

Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, με το άνοιγμα δραστηριοτήτων, εστίασης και αύξησης επισκεψιμότητας, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής συνεχίζει να διενεργεί ελέγχους σε καταστήματα της περιοχής αρμοδιότητάς της, εντατικά με αυστηρά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο διενεργήθηκαν συνολικά 312 έλεγχοι για τήρηση μέτρων κατά του covid-19 και των μέτρων κατά του καπνίσματος.

Αυξημένες ήταν οι παραβάσεις και για αυτό έγιναν αυστηρές συστάσεις σε καταστήματα τροφίμων και ποτών, όπου διαπιστώθηκαν 45 παραβάσεις σε 77 επιτόπιους ελέγχους. 108 έλεγχοι έγιναν και σε καταστήματα εκτός επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, όπου έγιναν συστάσεις σε 11 περιπτώσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εγώ προσωπικά έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη σε θέματα δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα σε αυτή την φάση της πανδημίας, με το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού.

Οι έλεγχοι, που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τήρηση όλων των μέτρων σκοπεύουν όχι σε στείρους ελεγκτικούς ή εισπρακτικούς μηχανισμούς, αλλά για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων και πάνω από όλα τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας και γι’αυτό θα πρέπει να υπάρξει καθολική συμμόρφωση σε όσα οι νόμοι ορίζουν».

Διαβάστε επίσης