Ανατροπή: Δεν αποδέχτηκε την υπουργοποίηση ο Αποστολάκης – Σε λίγο ανακοίνωση από Μαξίμου

Γράφει:

Πολιτική

31/08/2021, 2:55 μμ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγο αναμένονται ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για εμπλοκή στην υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη.Η ανατροπή φαίνεται πως ήρθε πριν από λίγο με επίσημη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο iEidiseis.gr, με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεσή του να απορρίψει τη θέση του υπουργού.

«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ό,τι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

Για «αποστασία» τον κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είχαμε γράψει νωρίτερα, διαρροές από την Κουμουνδούρου και το περιβάλλον του κ. Τσίπρα μιλούσαν για «αποστασία».

Ειδικότερα, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό ότι «ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.

Η ίδια άτυπη ενημέρωση από την Κουμουνδούρου συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς. Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στην πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης