Άλλο ένα Διεθνές Βραβείο στην ταινία του ΓΕ.Λ. Νέας Περάμου, “Μικρά Ασία 1922 – Νέα Πέραμος 2022: Μια θάλασσα μνήμη”

Γράφει:

Δυτική Αττική

05/10/2022, 11:15 πμ

Άλλο ένα Διεθνές Βραβείο στην ταινία του ΓΕ.Λ. Νέας Περάμου, “Μικρά Ασία 1922 – Νέα Πέραμος 2022: Μια θάλασσα μνήμη”.

Tο προηγούμενο ανακοινώθηκε τον Αύγουστο στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου», αυτή τη φορά η ταινία απέπασε τ 2ο Διεθνές Βραβείο στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ».

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. διοργάνωσαν τον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η αξιοποίηση και χρήση των οπτικοακουστικών τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών μικρού μήκους ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά με τη ματιά των νεότερων γενεών.

Στον παρακάτω σύνδεσμο η ανακοίνωση των βραβείων: https://blogs.sch.gr/dertv/ και

η ταινία στον σύνδεσμο https://youtu.be/XgEhbRWn-Jk

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά όλους τους συνοδοιπόρους μου, για την υλοποίηση της ταινίας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Προϊσταμένη του Τμήματος της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ κα Σοφία Παπαδημητρίου που μύησε εμένα και τους μαθητές μου, σε όποιο σχολείο και αν βρισκόμουν (2ο Διεθνές βραβείο τον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» το 2019), στον κόσμο της Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας, σε μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2015 στην ενασχόληση μου με ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ευελπιστούμε και ευχόμαστε η αγάπη μας και το όραμα για σχολικό πολιτισμό να έχει συνεχιστές.

Η Διευθύντρια ΓΕ.Λ. Νέας Περάμου Αττικής Σκληρού Θεοφανή Μαθηματικός-Καθηγήτρια Πληροφορικής Δρ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Διαβάστε επίσης