29/04/2024, 10:52 πμ
Συνολικά το δικαστήριο έκρινε ενόχους 6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους με συγγενείς θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα να φωνάζουν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο. «Μπράβο σας, μπραβο σας, έχετε χάσει παιδί;», «όλοι αθώοι, έπρεπε από μόνοι τους να μπoυν στη φυλακη», φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων.
Ειδικότερα με την απόφαση του το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους:
Το δικαστήριο αναγνώρισε στους Σωτήρη Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Νωρίτερα, να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους Σ. Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη πρότεινε ο εισαγγελέας ενώ εισηγήθηκε να απορριφθούν τα ελαφρυντικα για τους Β. Ματθαιόπουλο και Κ. Αγγελόπουλο.
«Και επαίνους μη ξεχάσετε να τους δώσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προς το δικαστήριο ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση επί των ποινών των έξι κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι.
Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.
Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.
«Χάθηκε η ντροπή», δήλωσε δικηγόρος θυμάτων μετά την απόφαση του δικαστηρίου
«Ξεφτίλες, παιδιά δεν έχετε;» – Οργή συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι
«Ξεφτίλες παιδιά δεν έχετε; Άχρηστοι ελεεινοί, ζώα παιδιά δεν έχετε;», φώναξαν από την πλευρά τους συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.
Οι συγγενείς ξέσπασαν κατά τις αγορεύσεις των συνηγόρων των έξι καταδικασθέντων για την αναγνώριση ελαφρυντικών.
«Όλη η Ελλάδα ξέρει τι έγινε και εμείς βασιζόμασταν σε εσάς…», φώναξε προς το δικαστήριο συγγενής θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.
Άλλοι συγγενείς ξέσπασαν σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης για ενοχή μόνο έξι κατηγορουμένων.
Δείτε φωτογραφίες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών





27/04/2026, 11:16 πμ