73 τα κρούσματα στην Ελλάδα- Εντείνονται τα μέτρα κατά του ϊού

Γράφει:

Ελλάδα

09/03/2020, 3:37 μμ

Εντείνει τα μέτρα «οχύρωσης» κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού η κυβέρνηση, με τα κρούσματα να φτάνουν τα 73, όπως ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι μετά από σχετική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν τεθεί σε ισχύ τα εξής μέτρα:

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.Επίσης, για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας, ενώ επίσης για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατέςΕπίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από την πλευρά του,  το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επικαιροποιημένη λίστα στην οποία περιλαμβάνονται τρία νέα σχολεία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα μέχρι και τις 22 Μαρτίου, ανεβάζοντας έτσι στα 34 τον αριθμό των σχολείων που θα κλείσουν για προληπτικούς λόγους.

Οσον αφορά τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, όπως τονίστηκε, σχετίζονται ήδη με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα και προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση ενώ ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο υιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα, καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Διαβάστε επίσης