Τετραπλές εκλογές ανακοίνωσε ο Κασσελάκης: Τι θα γίνει τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει:

Πολιτική

23/02/2024, 12:07 μμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και ανακοίνωσε προσφυγή στη βάση για αλλαγή ηγεσίας.

Το Συνέδριο θα συνεχιστεί κανονικά, ωστόσο είναι άγνωστο πότε θα κληθεί να αποφασίσει -ίσως την Κυριακή, που ολοκληρώνεται- επί της πρόθεσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε κάλπες άμεσα και μάλιστα τετραπλές:

  • Εκλογή προέδρου
  • Εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής
  • Εκλογή νέων Νομαρχιακών Επιτροπών
  • Εκλογή Οργανώσεων μελών

Σύμφωνα με το καταστατικό, πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες, άρα από τις 10 Μαρτίου και μετά αναμένεται να στηθούν οι κάλπες. Πάντως, στην εξίσωση του χρονοδιαγράμματος για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμπεριληφθεί και το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι στα μέσα Μαρτίου θα παρουσιαστεί στον Αυλώνα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Έτσι, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τις εσωκομματικές εκλογές, εκτός αν, πράγμα που δεν είναι απίθανο, ο κ. Κασσελάκης αποφασίσει να πάρει αναβολή.

Το ζητούμενο είναι πλέον ποιος ή ποιοι θα σταθούν απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη στη νέα μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης