Συνάντηση Κώτσηρα με την ηγεσία του Υπ. Υγείας για τις δομές υγείας στην Δυτική Αττική

Γράφει:

Δυτική Αττική

20/01/2022, 6:13 μμ

Συνάντηση εργασίας Γ. Κώτσηρα με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας – Στο επίκεντρο η Δυτική Αττική

 

  • Στο επίκεντρο της σύσκεψης του Υφυπουργού Δικαιοσύνης με τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη και την Υφυπουργό Ζ. Ράπτη, η ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας των υγειονομικών δομών στη Δυτική Αττική και δράσεις για τη στήριξη των ανήλικων θυμάτων

 

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη και την Υφυπουργό Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη είχε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας.

Η νέα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έρχεται σε συνέχεια της στενής συνεργασίας και επαφής που διατηρεί ο κ. Κώτσηρας, αναφορικά με τα υγειονομικά ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική, εστιάζοντας στην εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», καθώς και των υπολοίπων μονάδων υγείας της περιοχής.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ετέθη αναλυτικά το ζήτημα περαιτέρω ενίσχυσης με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αττική και ειδικότερα των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων και εν γένει της ενίσχυσης των δομών μέσω πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ. Μάλιστα, ο κ. Κώτσηρας τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν όλο αυτό τον καιρό και εν μέσω της πανδημίας οι δομές υγείας στην περιοχή και ιδιαίτερα τα δύο Κέντρα Υγείας, καθώς λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα αλλά και ως σταθμοί διαγνωστικών ελέγχων για την Covid-19.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με την Υφυπουργό Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, βρέθηκε η συνεργασία και η ανάπτυξη δράσεων ανάμεσα στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας για την περαιτέρω ψυχολογική στήριξη ανήλικων θυμάτων εγκληματικών πράξεων, καθώς και για την πρόοδο των εργασιών ανάμεσα στα δύο Υπουργεία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το θέμα της ακούσιας νοσηλείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Η σημερινή συνάντηση εργασίας που είχα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, καθώς και με την Υφυπουργό – αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πόλη των Μεγάρων και, μεταξύ άλλων, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Με τον κ. Πλεύρη συζητήσαμε μία σειρά σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με τις υγειονομικές δομές στη Δυτική Αττική και την ενίσχυση αυτών με το απαραίτητο προσωπικό, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών παροχής ιατρικής περίθαλψης στους συμπολίτες μας.

Επεσήμανα προς τον Υπουργό Υγείας, την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί και να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των δύο Κέντρων Υγείας στην περιοχή μας, σε Ελευσίνα και Μέγαρα, ειδικότερα αυτό το χρονικό διάστημα, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω λειτουργίας και των σχολείων.

Εξίσου εποικοδομητική και η συζήτηση που είχα με την κ. Ράπτη, όπου εστιάσαμε στην περαιτέρω στενή συνεργασία των δύο Υπουργείων για τη στήριξη ανήλικων θυμάτων εγκληματικών πράξεων.

Όπως επανέλαβε και από τα Μέγαρα ο Πρωθυπουργός, στόχος της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε σε συνεργασία τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου, όσο και με τους αυτοδιοικητικούς και τοπικούς φορείς της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης