Νέα δομή ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Ασπροπύργου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

02/03/2021, 8:16 μμ

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για τα 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και δύναται να σώσει ζωές.

Με τη δομή του ΚΕΠ Υγείας στοχεύουμε  στην υλοποίηση δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας, στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών μας, παρέχοντας  τους  την δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου. Αξιοποιώντας την τεχνολογία και τις δράσεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων έχουμε  εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες τη δωρεάν χρήση και πρόσβαση σε ένα νέο αναβαθμισμένο Λογισμικό πρόγραμμα των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο και σαν βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των Δημοτών  για την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19.

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα αποτύπωσης των αναγκών υγείας του πληθυσμού. Αυτοματοποιημένα, το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι  ο Καρκίνος του Παχέος Εντέρου, ο Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας, ο Καρκίνος του Μαστού, ο Καρδιαγγειακός Κίνδυνος, το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής, ο Καρκίνος του Προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η Οστεοπόρωση,  η Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια και η Άνοια.

Ο δημότης πολύ εύκολα και γρήγορα, από το σπίτι του και εντελώς δωρεάν μπορεί να εγγραφεί στο νέο  λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας  του Δήμου Ασπροπύργου μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή,  ο κάθε δημότης θα μπορεί να  ενημερώνεται για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας,  όπως επίσης θα λαμβάνει συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για τον COVID-19. Αυτοματοποιημένα μέσω SMS και e-mail το λογισμικό ενημερώνει τον δημότη σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει στο δημότη όταν έρθει η ώρα για τον τακτικό επανέλεγχό του.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου καλεί τους δημότες του Ασπροπύργου να προχωρήσουν στην εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά, είτε  μέσω ραντεβού στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, το οποίο στεγάζεται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου, στην οδό Δοϊράνης και Θεοτοκοπούλου, θέση Γερμανικά, Ασπρόπυργος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από 9:00 έως τις 13:30 στο τηλέφωνο επικοινωνίας 210 5575596 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση kepygeias@aspropyrgos.gr.

Γνώρισε το Λογισμικό των Κεπ Υγείας:

Διαβάστε επίσης