Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου: Ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις

Γράφει:

Ασπρόπυργος

18/04/2024, 11:36 πμ

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνουμε σε όλα τα φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις εξίσου και σε όλους τους φιλόζωους της πόλης μας , ως Λαϊκή Συσπείρωση, προκειμένου να συμμετάσχουν με θέσεις και προτάσεις στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου στις 18/04/2024 και ώρα 19.00 με θέμα : Λήψη άμεσων μέτρων διαχείρισης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού.

Για αυτό ,οφείλουμε να τα αγαπάμε και να τα σεβόμαστε.

Εντούτοις η κατάσταση με τα αδέσποτα στην πόλη μας είναι ανεξέλεγκτη για πολλούς λόγους, με τα ζώα να είναι θύματα τόσο της αδιαφορίας της πολιτείας όσο και της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών τους. Σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η αρμοδιότητα αυτή μετατοπίστηκε και ανατέθηκε στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και το απαραίτητο προσωπικό. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, αλλά δεν επαρκεί¨ απαιτείται και η βούληση της Δημοτικής Αρχής.

Τα ζώα οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ευαισθησία και όχι ως μια καταναγκαστική και τυπική διεκπεραιωτική πράξη. Ο Δήμος έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη στείρωση, την ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα και στη συνέχεια την επανένταξή τους σε ένα φιλόξενο και κατἀλληλο περιβάλλον.

Οι Δήμοι σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και φορείς δύνανται να δημιουργούν σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά.

Ως παράταξη ᾽᾽Λαϊκή Συσπείρωση ᾽᾽προτείνουμε:

1) Άμεση διεκδίκηση από τον Δήμο μας του καταφυγίου ζώων, που έχει αφεθεί και παραδοθεί στη φθορά του χρόνου με ευθύνη του κράτους, στην περιοχή Σοφό στον Ασπρόπυργο.

2) Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία του άνω καταφύγιου ζώων ,με όρους ασφάλειας και ευζωίας των φιλοξενούμενων ζώων.

3) Λειτουργία σελίδας υιοθεσιών των ζώων που θα φιλοξενούνται στο καταφύγιο, με ενθαρρυντικά κίνητρα για την υιοθεσία.

4) Δημιουργία Δημοτικού κτηνιατρείου και πρόσληψη μόνιμου κτηνιάτρου.

5) Συνεργασία του Δήμου με τοπικά φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές που έχουν αποδεδειγμένα εμπειρία και αγάπη για τα ζώα.

6) Εκστρατεία διαφημιστικής ενημέρωσης στα σχολεία, με βιωματικά προγράμματα, ώστε να αναπτυχθεί η φιλοζωική κουλτούρα της νέας γενιάς.

7) Ενημερωτική καμπάνια σχετικά με τα αδέσποτα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και για την υπενθύμιση των υποχρεώσεων που έχουν οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων  ζώων συντροφιάς για την εξασφάλιση της ευζωίας των κατοικίδιων .

8) Υλοποίηση προγράμματος και για τη στείρωση, περίθαλψη και σίτιση αναφορικά με τις γάτες.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΤΣΟΛΕΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε επίσης