Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων εντός του κέντρου της πόλης του Ασπροπύργου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

06/10/2022, 12:13 πμ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς το Υπουργείο Υποδομών και  Μεταφορών

 

Θέμα: Λήψη μέτρων για τους κινδύνους που δημιουργεί η αυξημένη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων εντός του κέντρου της πόλης του Ασπροπύργου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Μεγαρίδος

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (αναφερόμαστε στην υπ᾽ αριθμόν 323009 απόφαση, δημοσιευμένη στο δεύτερο τεύχος της εφημερίδας της κυβερνήσεως στις 02/12/2021 και τροποποιητική της, υπό στοιχεία ΔΝΣ γ/οικ.70849/ΦΝ393/2017 με θέμα «Καθορισμός και σήμανση οδών οι όποιες χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητόδρομων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας») αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε όλη την οδό Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο.

Πρόκειται για ένα δρόμο με καθημερινή διέλευση μαθητών και κατοίκων που πλέον λόγω της κίνησης βαρέων οχημάτων ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι μεγάλος.

Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα ένας εργαζόμενος διανομέας σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με φορτηγό στον κυκλικό κόμβο στην είσοδο του Ασπροπύργου και πιο συγκεκριμένα στην διασταύρωση της Μεγαρίδος με την Δημοκρατίας.

Ο Ασπρόπυργος είναι ένας δήμος που συνυπάρχει  οικιστική  και βιομηχανική περιοχή. Καθημερινά στην οδό Μεγαρίδος, αλλά και στους γύρω δρόμους που οδηγούν στον οικιστικό ιστό, διέρχονται εκατοντάδες φορτηγά οχήματα λόγω των μεταφορικών εταιρειών και εταιρειών logistics που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων δεν έχουν κατασκευαστεί  μέχρι σήμερα οι αναγκαίες υποδομές που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την οδική ασφάλεια, την ακεραιότητα και προστασία των χιλιάδων κατοίκων που κυκλοφορούν στην πόλη, καθώς και να συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των ήδη επιβαρυμένων οδών που οδηγούν στην πόλη του Ασπροπύργου εξαιτίας της διέλευσης χιλιάδων βαρέων οχημάτων.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό, καθώς αφορά τη ζωή και την υγεία χιλιάδων εργαζομένων, κατοίκων του Ασπροπύργου και μικρών παιδιών, για αυτό το λόγο επείγει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής που δίκαια αγανακτούν. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση έτσι ώστε:

– Να απαγορευτεί η διέλευση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της οδού Μεγαρίδος από την αρχή της έως την διασταύρωσή της με την Ελ. Βενιζέλου, στο ύψος του δημοτικού κοιμητηρίου.

– Να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι που βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό του Ασπρόπυργου από την κίνηση βαρέων οχημάτων και να προστατευτούν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της πόλης που βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο.

 

Οι Βουλευτές

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος   

Μανωλάκου Διαμάντω

Παφίλης Θανάσης

Διαβάστε επίσης