Επίσκεψη και ξενάγηση του Περιφερειάρχη Αττικής και του Αντιπεριφερειάρχη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γκορυτσάς

Γράφει:

Ασπρόπυργος

02/03/2021, 9:08 μμ

Δείτε το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνική Υπηρεσίας, κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και στους συνεργάτες του, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Ελευθέριο Κοσμόπουλο και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τεχνικών Έργων, κ. Ευρώπη Κοσμίδη, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 το Μητροπολιτικό Πάρκο Γκορυτσάς στον Ασπρόπυργο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ξενάγηση στο τεράστιο αυτό έργο υψηλών τεχνικών προδιαγραφών που θα δώσει μια  ανάσα «πράσινης» πνοής στη Δυτική Αττική, αλλά και  η επί τόπου διαπίστωση της προόδου των εργασιών που υλοποιούνται στο Πάρκο Γκορυτσάς.

Μετά την περιήγηση σε όλους τους χώρους, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου δήλωσε τα εξής: «Αναπλάσαμε έναν χώρο 130 στρεμμάτων, τον μοναδικό ίσως στην Δυτική Αττική, με σκοπό όλοι οι κάτοικοι, όχι μόνο του Ασπρόπυργου  αλλά και των γειτονικών περιοχών να μπορούν να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και να έρθουν πιο κοντά στη φύση. Είναι χαρά μας που σήμερα είναι κοντά μας ο Περιφερειάρχης, ο κ. Πατούλης για να δούμε από κοντά όλες τις εργασίες που πραγματοποιούνται στον χώρο, οι οποίες οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους. Πιστεύουμε τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος, ότι αυτός ο πνεύμονας χρειαζόταν στην περιοχή μας, τόσο με τους σύγχρονους αθλητικούς χώρους που έχουμε δημιουργήσει, όπως με τα γήπεδα αντισφαίρισης, πετοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, ράγκμπι κ.α. αλλά και με τη φύτευση 4.000 υψηλών δέντρων. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια για την αμέριστη συμπαράστασή της, τη σημερινή διοίκηση για την άμεση ανταπόκριση ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, αλλά και την προηγούμενη που ενέταξε το έργο για χρηματοδότηση».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε: «Σήμερα βρίσκομαι εδώ στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γκορυτσάς στον Δήμο Ασπροπύργου, με διάθεση να δώσουμε ακόμα περισσότερα στην περιοχή  μέσα από τους 12 αθλητικούς χώρους που αναπτύχθηκαν και ενός έργου τριών εκατομμυρίων επτακοσίων χιλιάδων  ευρώ. Μπορέσαμε να δημιουργήσουμε έναν πνεύμονα όχι μόνο ψυχαγωγίας και πρασίνου αλλά και άθλησης και ευεξίας. Υπό αυτή την έννοια η Περιφέρεια Αττικής προσαρμοσμένη στο δικό της σχέδιο, προσπαθεί καθημερινά να δώσει στα παιδιά αλλά και στους μεγαλύτερους μια άλλη μορφή ζωής, πιο ποιοτική. Χαίρομαι που εδώ σήμερα με τον, επί χρόνια φίλο και συνεργάτη  Δήμαρχο, τον κ. Μελετίου, είδαμε με την επίσκεψή μας ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι το Πάρκο Γκορυτσάς θα το χαρούν όχι μόνο οι σημερινές γενιές αλλά και οι επόμενες».

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Θεμιστοκλής Τσόκας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Σοφία Μαυρίδη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Πολεοδομίας, κ. Θεμιστοκλής Τσίγκος, ο Πρόεδρος του ΟΑΦΝΤΗ, κ. Ιωάννης Κατσαρός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κ. Παντελής Σαββίδης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεώργιος Φίλης.

Διαβάστε επίσης