Γιάννης Ηλίας: Ούτε φυλακές, ούτε αντισταθμιστικά…

Γράφει:

Ασπρόπυργος

23/11/2020, 6:33 μμ

Με μια φωτογραφία “ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ” και μια ανακοίνωση απάντησε ο Γιάννης Ηλίας, επικεφαλής της Δημ. Παράταξης “ΑλλάΖΟΥΜΕ”, για την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί με το σχόλιο της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου, για συναίνεση της Δημοτικής Αρχής στην μετεγκατάσταση των φυλακών.

Σάλος έχει ξεσπάσει στον Ασπρόπυργο μετά το σχόλιο της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Δείτε την ανακοίνωση του κ. Ηλία:

Ούτε φυλακές, ούτε αντισταθμιστικά…

Η μη εγκατάσταση φυλακών στον τόπο μας, είναι πρώτιστη προτεραιότητα
«Δεν ιεραρχήσαμε τις προτεραιότητές μας στις αντιδράσεις για την εγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Δήμο μας» αναφέρει η διοίκηση του Δήμου, σε μία ‘χλιαρή’ ανακοίνωση –απάντηση σε ανάρτηση της κας Νικολάου, γενική γραμματέα αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Υπενθυμίζουμε ότι η κα Νικολάου ευχαρίστησε τη διοίκηση του Δήμου μας επειδή… «αγκάλιασε την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας».

Το παραπάνω σκηνικό με τις αβρότητες της γ.γ. θα μπορούσε να προκαλέσει τον γέλωτα εάν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά για την πόλη και τον τόπο μας. Δυστυχώς η εγκατάσταση των φυλακών καθιστά τον Ασπρόπυργο ακόμη πιο υποβαθμισμένο και δίνει τη χαριστική βολή στη χειμαζόμενη και δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία.
Όποιος δεν έχει την κρίση να αντιληφθεί ότι πρόκειται για ζήτημα πρώτιστης προτεραιότητας η εγκατάσταση των φυλακών στον Δήμο μας, δεν είναι απλά ανίκανος αλλά και επικίνδυνος για τον τόπο μας.

Ακόμη και σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη, για τα οποία μας μιλούν ορισμένοι, και το μόνο που θα έκαναν ήταν να ρίξουν ‘στάχτη στα μάτια’ όσων δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του ζητήματος, δεν εξασφαλίστηκαν…
Η παράταξη «Ασπρόπυργος αλλάΖΟΥΜΕ» αταλάντευτα αντίθετη από την πρώτη στιγμή, στην έλευση των φυλακών στον Δήμο μας, όχι μόνο απορρίπτει τα ‘ευχαριστήρια’ της κας Νικολάου αλλά στέλνει και δυναμικό μήνυμα διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση, εκφράζοντας την ομόθυμη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Επιπροσθέτως δε θεωρεί τίποτε τετελεσμένο και καλεί σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο την άμεση άρση της συγκεκριμένης απόφασης.

Με εκτίμηση

Γιάννης Ηλίας

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ»

Διαβάστε επίσης