Χρηματοδότηση των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Γράφει:

Δυτική Αττική

03/11/2021, 5:22 μμ

Γ. Κώτσηρας: «Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη θωράκιση της Δυτικής Αττικής απέναντι στα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα»

Τη χρηματοδότηση των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων, με το συνολικό ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ (1.000.000,00 €), για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση (αρ. 80267/02-11-2021) που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης θα λάβει το ποσό επιχορήγησης των 600.000 ευρώ και αντίστοιχα ο Δήμος Μεγαρέων το ποσό των 400.000 ευρώ.
Η χρηματοδότηση των δύο Δήμων της Δυτικής Αττικής έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς ενεργειών του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργου Κώτσηρα, σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Κώτσηρας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η έγκριση οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης και Μεγαρέων από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί για ακόμα μία φορά απτή απόδειξη του έμπρακτου ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, η οποία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί αλλεπάλληλα από καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, για την αγαστή και διαρκή συνεργασία που έχουμε, προκειμένου να καλύψουμε κάθε ανάγκη των Δήμων της Δυτικής Αττικής.

Βρίσκομαι συνεχώς σε επαφή και συνεννόηση με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής μας, προκειμένου τα αιτήματά τους να προωθούνται και να διεκπεραιώνονται άμεσα με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική». 

Διαβάστε επίσης