Χαρδαλιάς: Πώς θα ταξιδεύουμε από τις 5 Ιουλίου

Γράφει:

Ελλάδα

01/07/2021, 6:55 μμ

Καταργείται το self test για τους ενήλικες για τη μετάβαση σε νησιά. Τι θα ισχύσει για του εργαζόμενους και τα παιδιά από τη Δευτέρα

Τους νέους κανόνες για τα ταξίδια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Οπως ανακοίνωσε, από τις 5 Ιουλίου για τη μετάβαση προς τα νησιά οι ενήλικοι θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αρνητικό PCR test 48 ωρών ή αρνητικό rapid test τις τελευταίες 48 ώρες. Δεν θα ισχύει πλέον η βεβαίωση του self test για τις μετακινήσεις στα νησιά.

Για τις ηλικίες από 12 έως 17 ετών θα απαιτείται οποιοδήποτε τεστ, ακόμη και self test, ενώ δίχως τεστ θα μετακινούνται οι ανήλικοι έως 12 ετών.

Από τον κανόνα εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, για τις οποίες δεν θα απαιτείται κανενός είδους έλεγχος.

Οσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, θα μπορούν να μετακινηθούν με τη διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) όπως ήδη ισχύει.

Όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, θα μετακινούνται με τη διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) αν πρόκειται για εργαζόμενους, όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Επίσης, για τις χερσαίες μετακινήσεις αξιολογούνται από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Η πρόταση της επιτροπής για τεστ στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις δεν έγινε τελικά δεκτή από την κυβέρνηση

Πηγή: Protagon.gr

Διαβάστε επίσης