Χαμολιά: ένας χαμένος παράδεισος της Αττικής

Γράφει:

Ελλάδα

10/09/2022, 2:58 μμ

Η κατασκευή τμήματος μονάδας επεξεργασίας λυμάτων που καταστρέφει το μαγευτικό τοπίο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ομάδα «Alive move on» δημιούργησε ένα βίντεο με αποκλειστικά πλάνα στο οποίο παρουσιάζεται η σταδιακή μεταβολή της παραλίας της Χαμολιάς, λόγω της κατασκευής βιολογικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων.

Η περιοχή αυτή της ανατολικής Αττικής αποτελεί για πολλά χρόνια σύντομη απόδραση των κατοίκων της Αθήνας, δεδομένου του τοπίου που προσφέρει με τα κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα νερά. Αποτελεί τον «παράδεισο» των ίδιων των κατοίκων της περιοχής και αδιαμφισβήτητα ένα μαγευτικό τοπίο της Αττικής.

Με το βίντεο της η ομάδα «Alive move on», προσπαθεί να αποτυπώσει την αλλαγή που επιδέχεται το φυσικό αυτό τοπίο, της παραλίας της Χαμολιάς, στο πλαίσιο της κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει δημιουργηθεί με ιδιαίτερο τρόπο,στα πρότυπα ενός βιντεοκλίπ για ηλεκτρονική μουσική. Υπάρχει έντονο το αίσθημα του σύγχρονου ρυθμού ζωής, που χαρακτηρίζεται από ταχύτητα, βομβαρδισμό πληροφοριών καιάγχος. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στο βίντεο έχουν μια μελαγχολική διάθεση, ως χαρακτηριστικό στοιχείο της κατάληξης του φυσικού τοπίου.

Οι αποκλειστικές εικόνες του drone που διαδέχονται η μία την άλλη από ψηλά είναι εντυπωσιακές, ενώ τα πλάνα δείχνουν το«πριν» και τη διάρκεια των έργων, με το «μετά» να αφήνεται στη φαντασία του θεατή.

Δείτε το βίντεο με τίτλο «My lost paradise»:

Η ομάδα «Alive move on» δημιούργησε το συγκεκριμένο βίντεο προκειμένου να αφήσει τους θεατές να στοχαστούν, να συγκινηθούν και να προβληματιστούν. Η πρόοδος των κοινωνιών και η αύξηση του πληθυσμού δημιουργούν ανάγκες που η επίλυσή τους θεωρείται δεδομένη. Γεννιέται, όμως το ρητορικό ερώτημα, ποιος είναι τελικά ο αντίκτυπος των ανθρώπων στη φύση.

 

Διαβάστε επίσης