Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σκληρή μάχη πυροσβεστών και εθελοντών με τις φλόγες -Πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία

Γράφει:

Ασπρόπυργος

05/08/2023, 9:12 μμ

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου και γίνεται μάχη από τις δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της, γι’ αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά κινείται προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο

Για το λόγο αυτό, μέχρι και αυτή την ώρα λίγο πριν βραδιάσει, πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό), ενώ στο έδαφος επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, εκ των οποίων οι 30 πυροσβέστες είναι Ρουμάνοι με 4 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Υπό έλεγχο μια άλλη φωτιά στον Ασπρόπυργο σε χώρο με υλικά ανακύκλωσης

Εν τω μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκε μια ακόμα πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί το απόγευμα σε χώρο με υλικά ανακύκλωσης, αλλά παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης