Φεύγουν οι μετανάστες από τις καστανιές του Έβρου

Γράφει:

Πολιτική

27/03/2020, 1:26 μμ

Μετά από σχεδόν ένα μήνα, αλλάζει άρδην εικόνα η κατασταση στον Έβρο, καθώς από τα ξημερώματα εκκενώθηκε ο καταυλισμός των μεταναστών απέναντι από τις Καστανιές. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν τη στιγμή έχουν μείνει λίγα άτομα που επιβιβάζονται σε λεοφωρεία.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν το φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία με πιθανό προορισμό στην Κωνσταντινούπολη ή σε κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές αρχές.

Πάντως την το βράδυ της Πέμπτης (26/3) είχαμε και νέα επεισόδια καθώς  πιθανότατα τούρκοι αστυνομικοί έκαψαν τις σκηνές μεταναστών, με σκοπό να απομακρυνθούν από τα σύνορα. Ηφωτιά σβήστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή.

Σε λίγη ώρα μεταβαίνει στην περιοχή και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ διατηρείται ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής, καθώς το δάσος των Καστανέων είναι αρκετά πυκνό και η μετακίνηση σε αυτό, θα μπορούσε χρησιμοποιηθεί για να αποπροσανατολίσει την προσοχή των αρχών, αλλά και την ετοιμότητά τους.

Διαβάστε επίσης