Τραγωδία στο Μάτι: Αντιδράσεις για την αίθουσα στην οποία ξεκίνησε η δίκη

Γράφει:

Ελλάδα

31/10/2022, 11:23 πμ

Σε μία μικρή αίθουσα των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων ξεκίνησε η διαδικασία δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης – Συνήγοροι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα από τα παράθυρα.

Τις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι αλλά και των συνηγόρων τους προκάλεσε σήμερα η έναρξη της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης σε μία ιδιαίτερα μικρή αίθουσα των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η συγκεκριμένη αίθουσα δεν χωράει ούτε τους συνηγόρους των θυμάτων ούτε βεβαίως και τους εκπροσώπους του Τύπου έχουν σπεύσει να καλύψουν τη διαδικασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνήγοροι στην υπόθεση αναγκάστηκαν να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο δικαστήριο από το παράθυρο της αίθουσας, ενώ συγγενείς των θυμάτων που έφτασαν ως μάρτυρες στα δικαστήρια στις μεταξύ τους συζητήσεις έκαναν λόγο για ντροπή δεδομένης της σοβαρότητας της υπόθεσης αλλά και της γνώσης της πολιτείας για τον μεγάλο αριθμό των μαρτύρων των συνηγόρων κ.λπ.

Όπως ανακοίνωσε η προεδρος του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δηλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Η πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι σε επόμενες συνεδριάσεις θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα συγγενείς των θυμάτων για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Ακολούθωςθα ξεκινήσει -άγνωστο ποτέ- η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως έγινε γνωστό οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα διεξαχθούν σε μια μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου.

Πάντως, οι δικηγόροι είχαν ζητήσει τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στη κεντρική πύλη των δικαστηρίων συγγενείς θυμάτων είχαν τοποθετήσει ένα πανό που έγραφε «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί ζητούν δικαίωση».

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα. Οι επόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής 7, 8, 11 και 14 Νοεμβρίου.

Πηγή:protothema.gr

Διαβάστε επίσης