Το χρονικό της Γκορυτσάς-η πορεία, τα επεισόδια, οι προσαγωγές και η αστυνομική βία

Γράφει:

Ασπρόπυργος

31/12/2020, 11:09 πμ

Νέα επεισόδια ξέσπασαν εχθές το βράδυ στον Ασπρόπυργο, με ομάδα των κατοίκων να αντιδρούν οργισμένα στη νέα παράταση του lockdown στον Ασπρόπυργο.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην οδό Γενοκτονίας στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί στον Ασπρόπυργο έως τις 6 Ιανουαρίου. Αφού πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία έως την Λ. Νάτο το πλήθος άρχισε να διαλύεται.

Ωστόσο μερίδα των διαδηλωτών, κυρίως νεαροί, περίπου εκατό άτομα, άρχισαν να πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Περίπου στις 20:40 ξεκίνησαν τα επεισόδια στην Γκορυτσά Ασπροπύργου με την περιοχή να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Για περίπου 10 λεπτά ακούγονταν συνεχόμενοι κρότοι από βόμβες μολότοφ, οι οποίοι ακούστηκαν σε μεγάλο μήκος του Ασπροπύργου.

Η Αστυνομία προχώρησε στην ρίψη δακρυγόνων, σε ρίψη νερού υπό πίεση με σύγχρονη “αύρα”, ώστε να διαλυθεί το πλήθος, και προχώρησε σε προσαγωγές.

8 προσαγωγές και 2 συλλήψεις

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, για την ένταση που προκλήθηκε, χθες το βράδυ, στον Ασπρόπυργο.

Η Αστυνομική βία

Οι κάτοικοι καταγγέλουν την έντονη αστυνομική βία, ενώ υποστηρίζουν ότι ένας λόγος της κινητοποίησης είναι και η έντονη αστυνομική παρουσία καθημερινώς τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή.

Γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής καταγγέλει τον άδικο ξυλοδαρμό του γιού του από τις αστυνομικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, ενώ όλη η οικογένεια εργαζόταν στην επιχείρηση, το κτήριο, που βρίσκεται επί της οδού Γενοκτονίας, γέμισε με καπνούς από την ρίψη των χημικών. Οι ίδιοι επιχείρησαν να φύγουν από το κτήριο, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, και να διαφύγουν με τα οχήματά τους από την περιοχή. Στο διάστημα, λοιπόν, της μετακίνησής τους προς τα οχήματά τους, οι αστυνομικές δυνάμεις τους έδειραν με τον γιο του επιχειρηματία να καταλήγει στα επείγοντα του νοσοκομείου “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”.

Από την πευρά της η Ελληνική Αστυνομία υποστηρίζει ότι η χρήση των χημικών ήταν περιορισμένη.

 

Διαβάστε επίσης