Το μήνυμα του Άγη Τσίγκου για την εργατική Πρωτομαγιά

Γράφει:

Ασπρόπυργος

04/05/2021, 1:20 μμ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

135 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 1886 ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

ΠΕΜΠΤΗ 6/5/2021 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟΥ

ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ

Επαναφορά των ελέγχων για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Αγώνας για προάσπιση εργατικών δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών.

Είναι αγώνας για τη Δημοκρατία.

Η Πρωτομαγιά του 2021 βρίσκει τους εργαζόμενους της πατρίδας μας σε σκληρή δοκιμασία, λόγω της πανδημίας και των δραματικών αλλαγών, που επιχειρεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση μετατρέποντας την αγορά εργασίας σε πεδίο νομιμοποίησης της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Η κυβέρνηση το έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τις δήθεν «μεταρρυθμίσεις» της πρότασής της για το Ταμείο Ανάκαμψης, αναγορεύοντας το σε προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των πόρων του. Επιχειρεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να δεσμεύσει τη χώρα και τις μελλοντικές κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ με δική της απόφαση καθιστά τις αντεργατικές της επιλογές σε νέου τύπου «μνημονιακές υποχρεώσεις».

Ο αγώνας των εργαζομένων για δουλειά με αξιοπρέπεια, είναι συνεχής.

Να μην αποτελέσει η πανδημία αφορμή για αλλαγή εργασιακών δικαιωμάτων σε βάρος των εργαζομένων για λιγότερη Δημόσια Υγεία, για παρεμβάσεις στην Δημόσια εκπαίδευση σε όφελος της ιδιωτικής.

Ο Αγώνας για να μην αποτελέσει η πανδημία αφορμή για περιορισμό των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών είναι αγώνας για την Δημοκρατία.

1η Μαΐου 1886, η μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργαζομένων.

Η εξέγερση των εργατών του Σικάγου το 1886, αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της ανάπτυξης των αγώνων στη νεότερη εποχή.

1η Μαΐου 1936, Θεσσαλονίκη, Απεργία και μεγάλες κινητοποιήσεις καπνεργατών και άλλων κλάδων, οδηγήθηκαν σε βίαιη καταστολή με θύματα από την Κυβέρνηση Μεταξά. Ο θρήνος της μάνας ενός θύματος, ενέπνευσε τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο για τη συγγραφή του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ.

1η Μαΐου 1944, η εργατική Πρωτομαγιά συνέπεσε με την εκτέλεση 200 Ελλήνων πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα ως αντίποινα. Αποτίουμε φόρο τιμής σε κείνους που αντιμετώπισαν με σθένος το εκτελεστικό απόσπασμα του κατακτητή.

Τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς, πάντα επίκαιρα, συσπειρώνουν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, που στην χώρα μας, μετά την πολυετή οικονομική κρίση και των δραματικών αλλαγών που επέβαλε η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας, με πρόσχημα την πανδημία, είναι στην άμεση προτεραιότητα των εργατικών αγώνων.

Η Δημοτική μας Παράταξη Ασπρόπυργος Αναγέννηση Τώρα, κατανοεί τα προβλήματα και θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δίκαιων διεκδικήσεων των εργαζομένων, αγωνιζόμενη για την ποιότητα ζωής, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξία.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δημοτικός Σύμβουλος

Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης