Το ΚΚΕ Βορειοδυτικής Αττικής για τις πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο

Γράφει:

Ασπρόπυργος

21/06/2020, 11:33 πμ

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

Κ.Ο. ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο του Ασπροπύργου»

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στην περιοχή του Ασπροπύργου, δυστυχώς πλέον δεν αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο.

Εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής έρχονται συχνά αντιμέτωποι με πολλούς κινδύνους. Εργοστάσια και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και μάλιστα πολλά από αυτά με εύφλεκτα υλικά, δεν παίρνουν μέτρα πρόληψης. Τα θεωρούν κόστος, και για τα κέρδη τους θέτουν σε κίνδυνο όσους εργάζονται αλλά και συνολικά την υγεία και τη ζωή του λαού της περιοχής. Οι συχνές πυρκαγιές, κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα και μετατρέπουν συχνά την περιοχή σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων.

Την ίδια στιγμή, με ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, οι έλεγχοι είναι ελλιπής έως και ανύπαρκτοι, αλλά πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν μέτρα και σχέδιο πρόληψης και  αντιμετώπισης ενός πιθανού βιομηχανικού ατυχήματος, σε μια περιοχή όπως ο Ασπρόπυργος που η βιομηχανική δραστηριότητα εκτείνεται δίπλα ή και μέσα στον οικιστικό ιστό.

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η τήρησή τους, να ελέγχεται συστηματικά από τους αρμόδιους φορείς του κράτους.
  • Να συγκροτηθεί τώρα, ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός πιθανού βιομηχανικού ατυχήματος στην περιοχή.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της διεκδίκησης στα χέρια τους, δυναμώνοντας τον αγώνα για την προστασία της ζωής μας.

Διαβάστε επίσης