Το Κέντρο Αποκατάστασης Attica της Ελευσίνας μετατρέπεται πλέον σε νοσοκομείο για τον ιό

Γράφει:

Δυτική Αττική

21/03/2020, 6:51 μμ

Σε κλιμάκωση των μέτρων στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου για την αντιμετώπιση του κοροναϊού προχωρά η κυβέρνηση με περεταίρω ενέργειες περιορισμού όπως είναι το κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων και κυρίως η τόνωση του συστήματος Υγείας με πόρους και η αξιοποίηση νοσηλευτικών μονάδων και ιατρικού υλικού.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι εκμισθώνεται σε συνεννόηση των υπουργείο Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, το ιδιωτικό κέντρο ATTICA στην Ελευσίνα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Το Attica Rehabilitation Center του ομίλου Παπαστεργίου στην περιοχή της Ελευσίνας Αττικής αποτελεί πρότυπη δομή παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης για ασθενείς με κινητικά προβλήματα, νευρολογικής ή μυοσκελετικής αιτιολογίας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2017 και εγκαινίασε την έναρξη λειτουργίας του προ λίγων ημερών.

Μήνυμα του Attica Rehabilitation Center σε σχέση με την περίοδο που διανύει η Ελλάδα:

«Με αίσθημα ευθύνης και βαθιάς επίγνωσης της κρίσιμης εποχής που διανύουμε ως Έλληνες πολίτες, οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του Attica Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας στάθηκαν από την πρώτη στιγμή αρωγοί και συμπαραστάτες στην εθνική προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του Covid 19.

Με το ίδιο αυτό αίσθημα ευθύνης, αποδεχόμασθε και υποστηρίζουμε πλήρως την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και του Υπουργείου Υγείας να αποτελέσει το Attica Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας κέντρο αναφοράς του Covid 19.

Για το σκοπό αυτό, το υπερσύγχρονο κτίριο του Attica Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας, δυναμικότητας 300 κλινών, σε μια περιοχή που μπορεί να καλύψει ανάγκες μεγάλου πληθυσμού, διατίθεται εξ’ ολοκλήρου για να υποδεχθεί ασθενείς που θα νοσήσουν από τον επιθετικό αυτό ιό. »

Διαβάστε επίσης