Το Δημόσιο ΙΕΚ Μεγάρων ενημερώνει τους μαθητές για το παράλληλο μηχανογραφικό

Γράφει:

Δυτική Αττική

11/07/2022, 10:46 πμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με το πέρας και των πανελληνίων εξετάσεων και την έκδοση αποτελεσμάτων, οι απόφοιτοι των λυκείων ετοιμάζονται για τα επαγγελματικές προοπτικές τους.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Μεγάρων θα ήθελε να τους θυμίσει πως σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν σχολές και τμήματα προτίμησης στο Μηχανογραφικό τους δελτίο, αλλά και ΙΕΚ και ειδικότητες στο Παράλληλο Μηχανογραφικό για δεύτερη χρονιά.

Μοναδική δομή επαγγελματικής Κατάρτισης του επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων στη Δυτική Αττική είναι το Δημόσιο ΙΕΚ Μεγάρων.

Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι διετής (+πρακτική άσκηση) και στα Δημόσια ΙΕΚ είναι δωρεάν, με αναβολή στράτευσης και όλα τα φοιτητικά δικαιώματα.

Τα μαθήματα διεξάγονται απογευματινές ώρες σε 4 εργάσιμες ημέρες και τα ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου.

Όσοι επιλέξουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό θα προ-κρατήσουν θέσεις στα Δημόσια ΙΕΚ, μα η επιλογή τους αυτή δεν είναι δεσμευτική, θα μπορούν να την τροποποιήσουν στη δεύτερη φάση εγγραφών ΙΕΚ (αρχές Σεπτεμβρίου).

Οι πέντε ειδικότητες που έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και αφορούν στο Δημόσιο ΙΕΚ Μεγάρων μέσω παράλληλου μηχανογραφικού είναι :

  1. Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών,
  2. Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής,
  3. Ειδικός Αισθητικής Τέχνης και Τέχνης του Μακιγιάζ,
  4. Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας και
  5. Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics)

(οι δυο τελευταίες σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο)

Μην ξεχνάτε, οι πιστοποιημένοι απόφοιτοι των ΙΕΚ μπορούν πλέον να καταταγούν στα αντίστοιχα ΑΕΙ ξεπερνώντας τις Πανελλήνιες και…

Οι ειδικότητες αυτές δεν θα είναι οι μοναδικές, αφού θα προστεθούν ακόμα πέντε: (α) βοηθός Φαρμακείου, (β) βοηθός Εργοθεραπείας, (γ) Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης, (δ) Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και (ε) Σχεδίαση και Παραγωγή Ενδυμάτων. Αυτές θα προκηρυχθούν μέσω ηλεκτρονικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος τέλη Αυγούστου.

Για κάθε πληροφορία: facebook: V.E.T.institut.Megara

Διαβάστε επίσης