Τι αλλάζει από σήμερα στο λιανεμπόριο, ποια πολυκαταστήματα ανοίγουν

Γράφει:

Ελλάδα

12/04/2021, 1:01 μμ

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του λιανεμπορίου, με συγκεκριμένη κατηγορία μεγάλων καταστημάτων να παίρνει το «πράσινο φως», φέρνουν από σήμερα οι νέοι κανονισμοί.

Οι τελευταίες αποφάσεις των ειδικών για το λιανεμπόριο έδωσαν τη δυνατότητα να ανοίξουν σήμερα, με μια εβδομάδα καθυστέρηση, τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

Υπενθυμίζεται ότι τα ψώνια στα καταστήματα του λιανεμπορίου γίνεται με click inside, με την προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ραντεβού. Επιπλέον, παραμένει η δυνατότητα για click away, δηλαδή την παραλαβή προϊόντος και πληρωμή εκτός του καταστήματος.

Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει με τα όρια των πελατών

Με τα νέα μέτρα, ωστόσο, ανοίγουν και μεγάλα εμπορικά καταστήματα όπως το Attica, τα IKEA (click inside από 13/4 στα καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός, ΙΚΕΑ Θεσσαλία & ΙΚΕΑ Ιωάννινα / click away στη Θεσσαλονίκη) και τα Jumbo. Το σημείο – κλειδί, ώστε να ανοίξουν αυτά τα καταστήματα, ήταν η αλλαγή στους αριθμούς καταναλωτών που θα μπορούν να βρίσκονται εντός του χώρου.

Πλέον, με την άρση του ορίου των 20 ατόμων -ένα μέτρο που κρίθηκε ως ασύμφορο από μεγάλες αλυσίδες- για το click inside, ισχύουν οι εξής περιορισμοί και αναλογία πελατών ανά τ.μ. για το λιανεμπόριο:

  • για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ.: 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ.: για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται επιπλέον ένας πελάτης.

Να σημειωθεί ότι τα εμπορικά κέντρα (malls) εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά. Η μετακίνηση των καταναλωτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου γίνεται με την αποστολή μηνύματος SMS στο 13032.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης