Τα παιδιά του Ασπρόπυργου ζωγράφισαν για την Παγκόσμια Ημέρα Ευρώπης

Ασπρόπυργος

21/05/2020, 2:44 μμ

Μετά από προτροπή της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου κ. Σοφίας Μαυρίδη, πολλά παιδία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φωτογραφίες και ζωγραφιές για την Παγκόσμια Ημέρα της Ευρώπης. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν άμεση, ενώ στόχος της ενέργειας από την Αντιδημαρχία ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αναγκαιότητα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Δείτε την ανακοίνωση:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευρώπης, στις 9 Μαΐου, τα παιδιά της πόλης του Ασπρόπυργου τίμησαν την ημέρα, με έναν πολύ δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», όπου το 1950, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου κ. Σοφία Μαυρίδη, στο πλαίσιο του προγράμματος Ζω_Δυτικά και σε συνεργασία με την My_Grand_Road, προέτρεψε τα παιδιά να ανεβάσουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φωτογραφίες και ζωγραφιές για την Παγκόσμια Ημέρα της Ευρώπης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς τον θεσμό και την αναγκαιότητα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν για ακόμη μια φορά συγκινητική και μέσα από φωτογραφίες, ζωγραφιές και κολάζ, απέδωσαν την εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από το αθώο παιδικό πρίσμα.

Δείτε τις ζωγραφιές και τις φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης