Τα νέα μέτρα που ισχύουν στον Δήμου Ασπροπύργου από αύριο 30/01

Γράφει:

Ασπρόπυργος

29/01/2021, 7:50 μμ

Τα νέα πιο αυστηρά μέτρα λόγω κορωνοϊού που ισχύουν από αύριο, Σάββατο 30/1, στις 6 το πρωί και την επαναφορά σε «κόκκινες» και «κίτρινες» περιοχές του χάρτη της επικράτειας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, επανέρχεται από αύριο (30/1) στις 6 το πρωί ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19.

Εφόσον ισχύει από αύριο ο Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, στον Δήμο Ασπροπύργου ισχύουν τα μέτρα που αφορούν την Περιφέρεια Αττικής. Η Αττική πλέον εντάσσεται στις κόκκινες περιοχές με την ιδιαιτερότητα ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, λόγω της μητροπολιτικότητας της Αττικής, στον Δήμο Ασπροπύργου επανέρχεται η λειτουργεία των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης και των βιβλιοπωλείων με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού. Για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης επανέρχεται, επίσης, η λειτουργεία με προκαθορισμένο ραντεβού, ενώ επιτρέπεται πλέον η παρουσία πιστών σε χώρους λατρείας. Ξεκινούν από Δευτέρα τα Γυμνάσια δια ζώσης εκπαίδευση, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 18:00, όπως μέχρι πρότινος.

Τα μέτρα είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
  • Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  • Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Διαβάστε επίσης