Τα νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου: Εως τις 12:00 εστίαση-διασκέδαση, τι θα ισχύει για μάσκες και μουσική

Γράφει:

Ελλάδα

27/12/2021, 6:04 μμ

Τη νέα δέσμη μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Τα μέτρα όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας θα ισχύουν από 3 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες, έως τις 16 Ιανουαρίου, με δυνατότητα επέκτασης.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου Από τις 3-16 Ιανουαρίου 2022 θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ95 ή διπλή μάσκα στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ και υποχρεωτικά στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση να χρησιμοποιείται ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστσισμός.
  • Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν μέχρι τις 12. Δεν θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια το όριο είναι έως έξι άτομα.
  • H μουσική σε πρώτη φάση δεν θα απογορευτεί, ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των μέτρων, τότε η μουσική θα κόβεται.
  • Στα γήπεδα: Θεατές σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.
  • Θα υπάρξει τηλεργασία, που θα φτάνει έως το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.

Εκκληση για την Πρωτοχρονιά

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε έκκληση για την Πρωτοχρονιά, παρουσιάζοντας τα νέα στοιχεία για την μετάλλαξη Ομικρον, λέγοντας ότι όσοι βγουν να διασκεδάσουν να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα, να είναι εμβολιασμένοι και την επόμενη να κάνουν έλεγχο, απαραιτήτως αν δουν συγγενείς άνω των 60 ετών. Αν μάλιστα, όπως είπε, οι συγγενείς άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι να αποφύγουν να τους συναντήσουν.

Ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 9.284 κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, μια ανάσα από τα 10.000 κρούσματα που οι ειδικοί προέβλεπαν ότι θα δούμε από Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης