Σχεδόν 1.000.000 πολίτες έχουν κάνει την τρίτη δόση

Γράφει:

Ελλάδα

20/11/2021, 12:19 μμ

Αύξάνονται σταθερά οι εμβολιασμοί κατά της covid-19, μετά την λήψη μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, ενώ αναμένεται νέα ώθηση τις επόμενες μέρες.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι υπάρχει μια ένταση στους εμβολιασμούς ήδη από τα προηγούμενα μέτρα, ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού μέχρι εχθές ξεπέρασαν τις 900.000.

Η τρίτη δόση κινείται σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και το μήνυμα που δίνεται με το νέο μέτρο λήξης της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες για τους άνω των 60 ετών από 13 Δεκεμβρίου, είναι ότι αυτοί οι πληθυσμοί οι οποίοι βρίσκονται σε μια ηλικιακή ομάδα και κινδυνεύουν πολύ περισσότερο θα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Καθημερινά την τελευταία εβδομάδα περίπου 70.000 πολίτες κατά μέσο όρο, κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση. Αναμένεται περαιτέρω ώθηση μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας στο emvolio.gov.gr, για τον έγκαιρο προγραμματισμό ραντεβού για την αναμνηστική δόση 15 μέρες νωρίτερα από την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση. Εκτιμάται ότι τα ραντεβού θα ξεπεράσουν τις 90.000. Ήδη έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση πάνω από 900.000 πολίτες.

Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται:

  • με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna και η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.
  • με την συμπλήρωση 2 μηνών από το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson και η αναμνηστική γίνεται με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Διαβάστε επίσης