ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής: Να καταδικάσουν οι Βουλευτές και η τοπική οργάνωση της Ν.Δ. την επίθεση στον Γ. Τσίπρα

Γράφει:

Δυτική Αττική

01/06/2020, 5:01 μμ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής εξέδωσε Δελτίο Τύπου για την επίθεση που δέχτηκε ο Βουλευτής Δυτ. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, το βράδυ της Παρασκευής έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων από ακροδεξιούς πολίτες που διαμαρτύρονταν για την δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου η Επιτροπή καταδικάζει την επίθεση και ζητά από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και την Τοπική Οργάνωση Μεγάρων και Νέας Περάμου της Νέας Δημοκρατίας να καταδικάσουν απερίφραστα την επίθεση αυτή.

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Προπηλακισμοί και Λεκτικές Επιθέσεις στον Γιώργο Τσίπρα»

Οργανωμένη επίθεση ακροδεξιών δέχτηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας ο οποίος συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων, που αφορούσε τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας, εφόσον ήταν ήδη γνωστή η έκρυθμη κατάσταση των συγκεντρωμένων.

Ο Γιώργος Τσίπρας ήταν ο μοναδικός Βουλευτής, ο οποίος με αίσθημα ευθύνης και τιμώντας τον βουλευτικό του ρόλο ανταποκρίθηκε με τη συμμετοχή του, σε ένα τόσο μείζον ζήτημα για την τοπική κοινωνία. Στην τοποθέτησή του, αιτιολόγησε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο δημιουργίας δομής, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους οργανωμένους τοπικούς φορείς και ούτε έχουν γίνει γνωστά τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία αποτελεί κομμάτι της πολύπαθης και επιβαρυμένης Δυτικής Αττικής.

Οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές της Δυτικής Αττικής γνωρίζουν καλά τις πολιτικές ευθύνες των αδιαφανών αποφάσεων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και κρύβονται φοβούμενοι να αντιμετωπίσουν κατάματα τον λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Είναι εγκλωβισμένοι στην καταφανή αδυναμία της κυβέρνησής τους να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση και της προπαγανδιστικής ρητορικής μίσους που χρησιμοποίησε προεκλογικά.

Η Νέα Δημοκρατία διακατεχόμενη από ακροδεξιές θέσεις μίσους και εθνοκαπηλείας  ενεργοποιεί τα πιο επικίνδυνα και ρατσιστικά ένστικτα των ανθρώπων.

Καλούμε τους Βουλευτές της Δυτικής Αττικής και την Τοπική Οργάνωση Μεγάρων και Νέας Περάμου της Νέας Δημοκρατίας να καταδικάσουν απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε  ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συντονιστικό Γραφείο ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής

Διαβάστε επίσης