ΣΥΡΙΖΑ Ασπροπύργου για το σκληρό lockdown

Γράφει:

Ασπρόπυργος

21/12/2020, 12:55 μμ

Δείτε την ανακοίνωση:

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξελίχθηκε ραγδαία στη Δυτική Αττική και έτσι προχώρησε κ κυβέρνηση σε καθεστώς σκληρότερου lockdown για τις περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση παρέλειψε να ενεργήσει, υποτίμησε ή αγνόησε υπαρκτές ενδείξεις και έδειξε να μην έχει γρήγορες και εύστοχες αντιδράσεις που απαιτούν οι περιστάσεις.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την τιμωρητική και εισπρακτική πολιτική της σε όλη την επιδημιολογική κρίση της χώρας. Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση της Δυτικής Αττικής λειτούργησε με πρόφαση το κοινό καλό τιμωρητικά απέναντι στην κοινωνία.

Γνωρίζουμε όλοι πως η Δυτική Αττική αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιομηχανικούς , εμπορικούς ιστούς της χώρας . Μια περιοχή που φιλοξενεί περίπου 30.000  τουλάχιστον και κατοίκους της Αττικής γενικότερα ως εργαζομένους στις χιλιάδες επιχειρήσεις που υπάρχουν εδώ .

Είναι μια περιοχή που εφόσον κρατάει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση ενός κράτους αφήνεται συνεχώς στην ¨τύχη¨της όπως έγινε και στην περίπτωση της επιδημιολογικής κρίσης .

Κανένα μέτρο δεν λήφθηκε πέρα από την αστυνομοκρατία η οποία λειτουργεί τελείως εισπρακτικά έτσι ώστε  να μην έχουμε τα σημερινά επιδημιολογικά αποτελέσματα -στοιχεία  τα οποία η κυβέρνηση άφησε και ασαφή.

Συγκεκριμένα για την περιοχή του Ασπροπύργου δεν λήφθηκε κανένα μέτρο υγειονομικού χαρακτήρα  όσο αφορά κοινωνικές ομάδες οι οποίες για διάφορους λόγους δεν μπορούν να ανταποκριθούν ορθά στους υγειονομικούς κανόνες που επιβάλλει η κατάσταση.

 Δεν λήφθηκε κανένα μέτρο όσο αφορά τις συγκοινωνίες όπως για παράδειγμα αύξηση των γραμμών με σκοπό τη μείωση των επιβατών .

Γνωρίζουμε όλοι πως στην περιοχή δεν υπάρχει κέντρο υγείας.

Το θριάσιο νοσοκομείο έχει πολλά λειτουργικά προβλήματα και κανένα μέτρο επιλυσης τους δεν έχει καταστεί υπαρκτό έως τώρα.

Έτσι λοιπόν αντί να παρακολουθήσουμε ένα διάγγελμα κρίσης για την περιοχή με αυτοκριτικό χαρακτήρα του κυβερνητικού σχεδιασμού αντιμετωπίσαμε ένα διάγγελμα με μορφή  αυταρχικής κριτικής απέναντι στους κατοίκους οι οποίοι χρόνια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα χωρίς η κυβέρνηση  να παίρνει μέρος επίλυσης τους.

Τελείως επικριτικά και ταξικά κατηγορήθηκε η περιοχή του Ασπροπύργου ως μια ανεύθυνη κοινωνική ομάδα η οποία έφτασε να καταστήσει στο κόκκινο ολόκληρη την περιοχή και με αυτόν τον τρόπο την αντιμετώπισαν και τα Μ.Μ.Ε ενώ καμία μέριμνα και προετοιμασία για την περιοχή.

Ο.Μ. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

 

Διαβάστε επίσης